Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély a participat la Târgul Internaţional RENEXPO

ro

26 Nov, 2010 00:07 631 Marime text
Ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély a participat astăzi, 25 noiembrie 2010, la Târgul Internaţional RENEXPO şi la conferinţa organizată în cadrul acestuia.

Cu această ocazie, ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély a declarat că ,,Avem nevoie de învestiţii în energia verde, iar România este interesată de energiile regenerabile. În legătură cu acest domeniu este o decizie strategică luată la nivel Comisiei Europene şi evident că România sprijină această poziţie, mai ales că potenţialul energetic de la noi este destul de mare'.

Ministrul László Borbély a precizat că România şi-a luat angajamentul faţă de Comisia Europeană ca până în anul 2020 să atingem procentul de 20% pentru energie regenerabilă, angajament care va fi dus la îndeplinire mai ales că avem poteţial destul de mare. ,,Fiecare ţară trebuie să aibă o strategie energetică proprie. Investitorii au nevoie de un răspuns ferm din parte partea Guvernului în ceea ce priveşte certificatele verzi pentru a putea să-şi facă un plan pe termen mediu sau lung', a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Ministrul László Borbély a prezentat programele Ministerului Mediului şi Pădurilor, programe prin care sunt susţinute energiile regenerabile.

,,Ministerul Mediului și Pădurilor încurajează dezvoltarea pieței de energie din surse regenerabile prin programe care se derulează prin Administrația Fondului pentru Mediu. Este vorba de Programul Casa Verde pentru persoane fizice și pentru unități administrativ teritoriale și de un program privind producerea de energie din surse regenerabile. Prin programul care susține producerea energiei din surse regenerabile, acordăm finanțare de până la 7 milioane de euro pentru fiecare companie care accesează aceste fonduri. Pentru acest program, în acest an am avut o sesiune în cadrul căreia au fost depuse 107 proiecte care se află acum în analiză", a declarat ministrul László Borbély.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii