Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului si Padurilor participa la Conferinta privind Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

ro

25 Feb, 2010 20:04 802 Marime text

25.02.2010

INFORMARE DE PRESĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor participă la Conferinţa privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării

László Borbély, Ministrul Mediului şi Pădurilor, a participat, în perioada 24-25 februarie 2010, la Budapesta (Ungaria), la Conferinţa privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi la Summit-ul Dunării.
Evenimentul din această perioadă este al doilea dintr-o serie de cinci conferinţe internaţionale care urmează să fie organizate de Comisia Europeană pe această temă.
România susţine crearea unei Strategii UE pentru regiunea Dunării, capabilă să asigure o mai mare eficienţă în alocarea şi administrarea fondurilor europene şi integrarea protecţiei mediului în dezvoltările actuale ale politicii de dezvoltare regională. Strategia va avea capacitatea de a contribui la îmbunătăţirea mecanismelor de implementare a iniţiativelor regionale actuale şi va asigura buna guvernare la nivel comunitar, regional şi local.
László Borbély, Ministrul Mediului şi Pădurilor a subliniat că “greul abia începe, acum că am trecut de faza discuţiilor teoretice şi de stabilirea principiilor trebuie să ne concentrăm pe punerea în aplicare a proiectelor în vederea finalizării strategiei”.
Pentru România, Strategia Dunării va reprezenta asumarea rolului de promotor şi iniţiator al unui nou format de cooperare care, prin dinamica sa, va contribui la susţinerea angajamentelor externe în plan regional, va permite relansarea economică a judeţelor din bazinul Dunării şi crearea de noi locuri de muncă.
Procesul de consultare publică pe tema Strategiei UE pentru regiunea Dunării a fost  lansat de Comisia Europeană în cadrul Conferinţei de la Ulm. Seria de evenimente din cadrul acestui proces de consultare se va încheia în luna iunie a.c. cu un eveniment care va avea loc în România. România va găzdui Conferinţa de închidere a dezbaterilor publice la Constanţa, în perioada 10-12 iunie 2010, unde vor avea loc dezbaterile concluziilor finale.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii