Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor - vizita Medias

ro

23 Jan, 2011 21:10 667 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a efectuat vineri, 21.01.2011 o vizită la Mediaș, județul Sibiu, unde a discutat cu autoritățile acestui județ despre proiectele de mediu derulate la nivel local și despre implicarea acestora în absorbția fondurilor europene.

"Sibiul este județul care a semnat din timp cele două mari proiecte pe POS Mediu atât pe Apă unde este vorba de un program de peste 110 milioane euro pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă cât și pentru Sistemul Integrat de Management al deșeurilor în valoare de 22 milioane euro semnat în 2010" a declarat László Borbély în deschiderea conferinței de presă.

Vorbind despre rata de absorbție a fondurilor europene, Ministrul Mediului și Pădurilor a adăugat că "Aceste programe de atragere și utilizare a fondurilor europene reprezintă cea mai mare provocare pentru România în următoarea perioadă. Astfel, încă din luna septembrie a anului trecut, am avut întâlniri sâptămânale cu toate părțile implicate în derularea acestor contracte în vederea îmbunătățirii ratei de absorbție a fondurilor iar, în luna decembrie, am raportat o absorbție efectivă de 150% față de valoarea preconizată. Totodată, la nivelul Europei, suntem pe primul loc în ceea ce privește contractele încheiate pe probleme de mediu cu o valoare totală de 3,7 miliarde euro dintr-un total de 5,6 miliarde alocate pe acest domeniu iar până la sfârșitul anului vor fi încheiate absolut toate contractele".

Făcând referire la investiții László Borbély a precizat că "În anul 2010 am dat de două ori mai mulți bani pentru investiții decât în anul precedent și vom continua și pe parcursul acestui an aceste proiecte prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu. La Copșa Mică, de exemplu, am pornit reabilitarea sistemului de alimentare cu apă iar în anul 2010 a fost alocată suma de 11 milioane lei pentru acest proiect iar, în continuare, vom finanța aceste programe si proiecte multianuale".

László Borbély a menționat că, tot prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, anul trecut a fost alocată o sumă record pentru poiecte destinate prevenirii inundațiilor : "Vreau să știți că anul trecut am dat din Fondul de Mediu aproximativ 840 milioane lei pentru desfășurarea de lucrări de prevenire a inundațiilor, sumă ce reprezintă un record din anul 1990 și până în prezent".

În încheiere, ministrul Mediului și Pădurilor a precizat că și în acest an vor continua programele de suscces desfășurate în anul 2010, Rabla și Casa Verde precum și continuarea finanțării proiectelor multianuale

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii