Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului va participa la concursul de veliere Regatta Mediului

ro

05 Jun, 2009 19:19 787 Marime text

05.06.2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va participa sâmbãta, 6 iunie, la concursul de veliere Regatta Mediului ce va avea loc pe traseul Mangalia - Constanta

În cea de a şasea zi a campaniei „Săptămâna Mediului Tău” ce se desfăşoară în perioada 1-6 iunie a.c. cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, Ministerul Mediului se va afla la linia de start a concursului de veliere Regatta Mediului ce se va desfăşura sâmbătă, 6 iunie a.c, pe traseul Mangalia (Portul Turistic) – Constanţa (Portul Turistic). În premieră pentru litoralul românesc, mai multe categorii de yachturi cu vele se vor întrece sub un mesaj ecologist - Sa păstram Marea Noastră curată!

Alături de reprezentanţii ministerului Mediului se vor înscrie în competiţie yachtmeni pasionaţi din toata ţara, jurnalişti şi mulţi voluntari atraşi de mesajul şi obiectivele campaniei „Săptămâna mediului Tău”.

Cursa îşi propune să atragă atenţia asupra nevoii de a proteja Marea Neagra şi biodiversitatea marină. Regatta Mediului va alinia la start veliere din toate categoriile, de la exemplare mici de până în 10 m, la veliere mai mari sau de curse

Înscrierile se vor face sâmbăta dimineaţa la ora 8.00 iar startul se va da din portul turistic Mangalia. Echipajele concurente vor lupta ajutate doar de vântul din pânze iar la sfârşitul competiţiei câştigătorii fiecărei categorii vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii organizate la Constanţa. Miza cea mare a Regattei rămâne însă responsabilizarea faţă de mediul înconjurător şi, implicit, faţă de Marea Neagra.

Evenimentul va încheia seria de manifestări dedicate Zilei Mondiala a Mediului din cadrul campaniei „Săptămâna Mediului Tău”.

Contact: Izabela Caragea, consilier
0744.48.99.20
Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii