Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MM Informare de presa – 18.04.2010

ro

19 Apr, 2010 05:36 899 Marime text

În legătură cu evoluţia norului de cenuşă generat de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor face următoarele precizări:

În conformitate cu prognoza elaborată de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică va continua să se extindă peste cea mai mare parte a Europei, îndeosebi spre regiunile nordice şi estice. În ceea ce priveşte zona de interes pentru România, acesta se va îndrepta şi spre sudul Europei, urmând ca până la ora 21 a zilei de astăzi să ajungă în centrul Italiei, precum şi nordul Greciei şi al Turciei.

Deasupra ţării noastre, la peste 8.000 m, concentraţiile de cenuşă vulcanică s-au diminuat semnificativ. Cu toate acestea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că toate aeroporturile din România rămân închise până mâine la ora 10, când, după efectuarea unei noi analize, se va decide menţinerea sau, după caz, schimbarea acestei decizii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a rulat în această dimineaţă modelul de dispersie a cenuşii vulcanice. Conform rezultatelor acestei simulări, pe teritoriul naţional, la nivelul solului, concentraţiile de particule vor fi nesemnificative, menţinându-se în limite normale, fără nici un pericol pentru populaţie.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii