Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MMP Comunicat de presa – 21.05.2010

ro

21 May, 2010 23:06 1071 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély a avut o întrevedere la Tg-Mureş vineri, 21 mai a.c. cu conducerea societăţii Azomureş.

În urma discuţiilor ministrul a precizat că au reuşit să ajungă la o înţelegere cu reprezentanţii combinatului de îngrăşăminte chimice. „Este vorba de finalizarea seriei de discuţii începute încă din luna februarie. Am convenit că se impune realizarea unui plan pe termen scurt şi unul pe termen mediu în ceea ce priveşte retehnologizarea combinatului. Planul pe termen scurt, până la finele anului 2011, presupune o investiţie în valoare de 20 milioane de dolari, prin care se vor reduce drastic emisiile de amoniac şi pulbere" - a declarat László Borbély.

Totodată a precizat că până la sfârşitul lunii septembrie reprezentanţii Azomureş vor monta două analizoare automate accesibile online prin care locuitorii din Târgu-Mureş şi din împrejurimi vor putea urmării în permanenţă aceste emisii.

Ministrul Mediului Pădurilor a mai anunţat că autorităţile de mediu vor monta la rândul lor analizoare în municipiul Târgu-Mureş, care vor monitoriza imisiile (concentraţiile în aer a amoniacului).

În ceea ce priveşte planul pe termen mediu, convenit cu conducerea Azomureş, László Borbély a declarat: „Între 2011-2015 se vor investii 116 milioane de dolari în vederea retehnologizării şi modernizării a mai multor secţii din combinat, având ca rezultat reducerea semnificativă a emisiilor."

Ministerul Mediului şi Pădurilor va urmări derularea acestor planuri, luând măsurile necesare ori de câte ori se va impune.

DIRECTIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii