Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MOF Ghidul de finantare a programului de stimulare a inoirii parcului auto national pe 2010

ro

30 Dec, 2009 23:20 1424 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul Laszlo BORBELY a anunţat publicarea în Monitorul Oficial nr. 921 din 29.12.2009, a Ordinul ministrului mediului nr. 1683 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pe 2010, program ce va demara la 1 ianuarie 2010.

Printre principalele prevederi pentru anul 2010 se numară:

- instituirea primei de casare exprimată printr-un tichet valoric, cu o valoare nominală de 3.800 lei.

- Valoarea nominală a tichetului valoric este de pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult trei tichete valorice;

- valoarea nominală a tichetului valoric/tichetelor valorice se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare al autovehiculului nou, diferenţa fiind asigurată de către proprietarul înscris din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare sau prin finanţare în baza unui contract de leasing financiar;

- perioada de organizare a sesiunii de validare se aprobă prin dispoziţie a preşedintelui Autorităţii, care se publică pe pagina de internet a Autorităţii, cu cel puţin 5 zile înainte de data deschiderii sesiunii de validare.

În ceea ce priveşte Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, dl. Laszlo BORBELY a anunţat că ghidul aferent a fost elaborat de Administraţia Fondului pentru Mediu, urmând a fi aprobat prin ordin al ministrului mediului şi pădurilor, în prima jumătate a lunii ianuarie 2010.

Directia Comunicare si Organizare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii