Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Nemirschi a primit in aceasta dimineata, delegatia Canadei - 08.05.2009

ro

08 May, 2009 23:28 733 Marime text

  GUVERNUL ROMÂNIEI
  MINISTERUL MEDIULUI
    Direcţia Comunicare şi Organizare
                                               
 08.05.2009

INFORMARE DE PRESĂ

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi a primit în aceasta dimineaţă, delegaţia Canadei condusă de D-l Stockwell Day, Ministrul Comerţului Internaţional şi E.S. D-na Marta Moszczenska, Ambasador al Canadei la Bucureşti.
Pe agenda discuţiilor s-au numărat aspecte privind schimbările climatice, proiectul Roşia Montană dar şi proiectul Sterling.
Ministrul Mediului a abordat şi aspecte referitoare la Centrala de la Cernavodă, subliniând potenţialul pe care  utilizarea apei de răcire a reactoarelor îl are, potenţial datorat temperaturii ridicate la care aceasta ajunge, în sensul posibilităţii utilizarii ei ca sursă de energie termica în judeţul Constanţa.
D-l Stockwell Day, Ministrul Comerţului Internaţional a precizat că, pentru proiectele canadiene ce se desfăşoră atât în România dar şi în întreaga lume, există obligativitatea ca acestea să respecte cele mai bune practici şi legislaţia naţională specifică în vigoare, acesta fiind un criteriu de bază pentru finanţarea şi implementarea lor. De asemenea, partea canadiană a menţionat că există o comunicare deschisă între guvernul canadian, firmele de aceasta origine şi guvernele gazdă astfel încât eventualele probleme să poate fi discutate şi reglementate la nivel interguvernamental.
Ministrul Nicolae Nemirschi a precizat „am cele mai bune intenţii privind dezvoltarea durabilă şi îmi place să cred că mă numar printre puţinii miniştri care gândesc durabil şi nu numai „verde”. Ministerul Mediului va monitoriza cu atenţie aplicarea celor mai bune practici privind mediul şi dezvoltarea durabilă dar , totodată, şi respectarea legislaţiei din domeniu”.
La încheierea discuţiilor, Ministrul Comerţului Internaţional din Canada a menţionat  că „partea canadiană este deschisă pentru discuţii şi apreciază că deciziile care vor fi adoptate vor avea baze ştiintifice”, facând referire la toate proiectele cu implicare canadiană care se afla în stadiul de evaluare sau implementare pe teritoriul României.

Direcţia Comunicare şi Organizare

 

B-dul Libertăţii Nr. 12, sector 5, RO – 040129, Bucureşti
http://www.mmediu.ro
Telefon/Fax: 021 316.6138
E-mail: birou.presa@mmediu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii