Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi informatii pe tema norului de cenusa vulcanica

ro

22 Apr, 2010 17:23 1750 Marime text

harta_1.jpgMinisterul Mediului şi Pădurilor a primit date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei:

Astfel, în conformitate cu ultimele actualizări a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), astăzi 22.04.2010, norul de cenuşă vulcanică nu se va situa deasupra teritoriului României şi nici deasupra celei mai mari părţi a Europei.

Având în vedere că din informaţiile transmise de organismele de specialitate, în ţările central şi vest europene nu s-au semnalat valori semnificative ale concentraţiilor de poluanţi, în urmatoarele 48 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxim admise pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte calitatea aerului în România, din analizele efectuate în cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare se constată că s-a păstrat aceeaşi tendinţă, fără a exista depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorul PM10 (pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni) şi pentru indicatorul dioxid de sulf.

Urmare a prognozei optimiste pentru următoarele 48 de ore privind dispersia norului de cenuşă din zona României, Ministerul Mediului şi Pădurilor va emite comunicate de presă pe acest subiect doar o dată pe zi (la ora 10 a.m).

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.


DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii