Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OUG care reglementeaza aspectele privind plajele utilizate in scop turistic a fost publicata in M.O.

ro

21 May, 2009 15:46 718 Marime text

21.05.2009

COMUNICAT DE PRESĂ
O.U. G. care reglementeaza aspectele privind plajele utilizate in scop turistic a fost publicat in M.O.

Ordonanta de Urgenta  modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja. Ea a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 330 in data de 19 mai 2009, (OUG nr. 43/2009).
Actul normativ prevede ca utilizarea plajelor in scop turistic se poate face de catre operatori economici care administreaza structuri de primire turistice, de proprietari ori administratori de ansambluri rezidentiale, de operatori economici care desfasoara activitati de divertisment, agrement si/sau sportive si de autoritati ale administratiei publice locale care pot incheia contracte de inchiriere cu titularul dreptului de administrare a plajelor pe perioada unui sezon estival.
In vederea aplicarii acestui act normativ urmeaza sa fie aprobat un ordin comun al ministrului mediului si al ministrului turismului care contine modelul –cadru al contractului de inchiriere, lista sectoarelor de plaja propuse spre incheiere, precum si tariful de referinta pentru inchirierea plajei, pentru sezonul estival 2009.
De asemenea, se va aproba un ordin comun al conducatorului autoritatii publice centrale pentru turism si al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului care va reglementa modul de utilizare a plajelor cu destinatie turistica pentru care nu s-au incheiat contracte de inchiriere.
Acest act normativ urmareste reglementarea, monitorizarea si controlul activitatilor turistice desfasurate pe plaje, in contextul integrarii acestora in produsul turistic unitar oferit de litoralul romanesc.
Mentionam ca intretinerea si exploatarea plajelor neutilizate in scop turistic se fac de catre Administratiei Nationale “Apele Romane” prin Directia Apelor Dobrogea-Litoral.
De asemenea ANAR in calitate de titular al dreptului de administrare a plajelor, va asigura in continuare  conservarea acestora, intretinerea si realizarea de noi lucrari hidrotehnice de protectie impotriva fenomenului de eroziune.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii