Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participare ministrul Mediului la Consiliul Interministerial al Apelor

ro

19 Oct, 2010 23:55 793 Marime text
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély a deschis în această dimineaţa lucrările şedinţei de lucru a Consiliului Interministerial al Apelor, ce a avut loc marţi, la sediul MMP.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat o serie de subiecte printre care: prezentarea Planului de management al bazinului hidrografic al Dunării din România, prezentarea propunerii de modificare a H.G. nr.316/2007 privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Interministerial al Apelor, în acord cu Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung dar şi prezentarea stadiului îndeplinirii angajamentelor asumate de România legat de implementarea directivelor privind apele uzate urbane şi calitatea apei destinată consumului. De asemenea, au avut loc discuţii asupra unor măsuri urgente referitoare la implementarea Strategiei naţionale de management al riscului la inundaţii şi a Legii Apelor nr.107/1996.

În cadrul şedinţei a fost discutată şi adoptarea unui plan de acţiune pentru pregătirea rapoartelor naţionale rezultate din obligaţiile României prin transpunerea Directivei pentru evaluarea şi gestionarea riscului la inundaţii - Directiva Inundaţii (2007/60/EC) dar şi modificări de acte normative din domeniul managementul apei.

Ministrul László Borbély, a subliniat faptul că ,, a fost realizată şi aprobată de Guvern Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung. De asemenea, a fost înfiinţată Autoritatea pentru Inundaţii şi Managementul Apelor, fiind o primă măsură inclusă în cadrul acestei strategii. Pentru a avea o imagine clară a infrastructurii pentru inundaţii Ministerul Mediului şi Pădurilor va prelua de la Ministerul Agriculturii, Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare"

Referitor la dezastrul ecologic ce a avut loc în Ungaria, ministrul László Borbély, a făcut o scurtă prezentare subliniind faptul că ,, Ministerul Mediului şi Pădurilor a gestionat situaţia existând în acea perioadă o legatură permanentă cu oficialii din Ungaria. De asemenea, Ministerul Mediului şi Pădurilor a suţinut două informări în Guvern cu privire la dezastrul ecologic din ţara vecină, iar situaţia a fost ţinută sub control".

Tot în cadrul şedinţei, ministrul a menţionat că ,,Ministerul Mediului şi Pădurilor a alocat prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu şi prin POS Mediu în anul 2010 suma de 830 milioane lei pentru inundaţii şi pentru siturile contaminate din România'.

Ministrul László Borbély a solicitat Ministerului Economiei o implicare mai puternică în în ceea ce priveşte gestionarea problematicii siturilor contaminate.

DIRECŢIA COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii