Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari avertisment transmis Romaniei de catre Comisia Europeana

ro

04 Jun, 2010 14:24 871 Marime text

3 iunie 2010

INFORMARE DE PRESĂ

În legătură cu primul avertisment  transmis României de către Comisia Europeană din cauză că nu au fost transmise planurile naţionale de management al bazinelor riverane, conform legislaţiei Uniunii Europene, facem următoarele precizări:

Ministerul Mediului şi Pădurilor a transmis Comisiei Europene Planurile de management  la nivel de bazine hidrografice în data de 7 aprilie 2010. Acestea nu sunt încă aprobate prin hotărâre a Guvernului, motiv pentru care Comisia Europeană nu le consideră variante finale.

Pentru a fi aprobate prin hotărâre a Guvernului, Planul Naţional de Management (care reprezintă o sinteză a celor 11 planuri bazinale) trebuie supus procedurii de evaluare strategică de mediu (procedura SEA), în conformitate cu prevederile Directivei 2001/42/CE privind evaluarea efectelor anumitor planuri şi programe asupra mediului.

Această procedură este în curs de desfăşurare, finalizarea fiind estimată pentru sfârşitul lunii septembrie 2010. Următorul pas va fi aprobarea Planului Naţional de Management prin hotărâre de Guvern. După aprobarea şi publicarea hotărârii de guvern.în Monitorul Oficial, o copie a publicaţiei respective va fi transmisă Comisiei Europene.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii