Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative"

ro

21 Apr, 2009 00:00 1177 Marime text

UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European 
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administraţiei şi Internelor  
Inovaţie în administraţie
Programul Operaţional "Dezvoltarea Capacităţii Administrative"
                   
21.04.2009

COMUNICAT DE PRESĂ
 privind lansarea proiectului “Promovarea achiziţiilor publice ecologice prin crearea unui cadru favorabil pentru instruirea achizitorilor publici”

În luna aprilie 2009, Ministerul Mediului în parteneriat cu Institutul Naţional de Administraţie a demarat proiectul “Promovarea achiziţiilor publice ecologice prin crearea unui cadru favorabil pentru instruirea achizitorilor publici”. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Scopul acestui proiect este modernizarea administraţiei publice centrale din punctul de vedere al achiziţionării de produse, servicii şi lucrări, pentru a include criterii ecologice în documentaţia de atribuire, reducând astfel impactul asupra sănătăţii umane şi asupra mediului.

Proiectul se adresează specialiştilor în achiziţii publice din administraţia publică centrală, valoarea acestuia fiind de 803.460,87 lei (85% din valoarea proiectului reprezintă co-finanţarea prin fondurile structurale).

Perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului este de 12 luni urmând ca la sfârşitul acestuia să fie formaţi şi certificaţi 40 de achizitori publici în domeniul achiziţiilor publice ecologice.

Achizitorii vor învăţa cum să introducă criterii ecologice în caietele de sarcini atunci când se fac licitaţii de bunuri, servicii şi lucrări. Cursurile se vor desfăşura după modelul „formare de formatori”, pentru ca achizitorii instruiţi în cadrul acestor module să aibă oportunitatea de a instrui alţi colegi de branşă în domeniul achiziţiilor ecologice.

De asemenea, proiectul va avea in vedere elaborarea unui Ghid pentru susţinerea de sesiuni de training în domeniul achiziţiilor publice ecologice si a unei Reţele a achizitorilor publici specializată în domeniul achiziţiilor publice ecologice.

Proiectul se înscrie în iniţiativele constante ale Ministerului Mediului de a sprijini demersurile de producţie şi consum durabile pentru a asigura un mediu sănătos generaţiilor viitoare.

Persoana de contact:
Anamaria Stroia, manager public
Unitatea de Politici Publice, Ministerul Mediului
Telefon: 0-21-3125507, 0-21-3160215, int. 2424
email: anamaria.stroia@mmediu.ro

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii