Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul “Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale in dezvoltarea regionala“ - 23.02.20

ro

23 Feb, 2009 22:35 834 Marime text
 COMUNICAT DE PRESĂ
 
 În cadrul Programului LIFE+ finanţat de Comisia Europeană, Ministerul Mediului, INCD ECOIND Bucureşti, Asociaţia Grupul Ecologic de Cooperare GEC Bucovina, Suceava şi compania britanică International Synergies Ltd. (promotorii Programului Național de Simbioză Industrială) lansează proiectul
 
 LIFE07 ENV/RO/000690 “Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale în dezvoltarea regională“ – ECOREG în data de 26 februarie 2009, Sala de conferinţe “Ciprian  Porumbescu” din Palatul Administrativ Suceava.
 
Abordarea simbiotică a gestiunii resurselor a devenit deja program naţional în Marea Britanie, reuşind în primele 30 de luni să reducă emisiile de CO2 eq cu 2,55 milioane tone, consumul de apă cu 2,5 milioane m3, ducă la revalorifcarea a 2,5 milioane tone deşeuri, economisindu-se astfel 5,1 milioane tone materii prime. De asemenea  a dus la crearea de  locuri de muncă prin dezvoltarea de activităi economice sustenabile. Programul a adus şi beneficii economice importante pentru membrii săi, prin creşterea veniturilor membrilor cu 140 milioane Euro şi reducerea costurilor de operare cu 110 milioane Euro.
 
 Preocupările pentru mediu, care presupun uneori costuri semnificative, sunt transformate în surse de beneficii prin acţiunea coordonată a mai multor operatori economici şi a comunităţilor locale. În contextul crizei economice, proiectul ECOREG se constituie într-o initiaţivă îndreptată spre menţinerea locurilor de muncă şi dezvoltarea de activităţi economice sustenabile.
 
Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii