Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania a primit BRONZE AWARD pentru contributia la implementarea SAICM

ro

20 May, 2009 22:28 785 Marime text

20.05.2009

COMUNICAT DE PRESĂ

România a primit BRONZE AWARD pentru contribuţia la implementarea Abordării Strategice a Managementului Internaţional al Chimicalelor SAICM

În data de 14 mai 2009, în plenul Conferinţei Internaţionale privind Managementul  Chimicalelor , în cadrul ceremoniei de premiere a principalilor contributori la implementarea Abordării Strategice a Managementului Internaţional al Chimicalelor (SAICM), România a primit BRONZE AWARD ca  recunoaştere a contribuţiei ţării noastre la implementarea SAICM în perioada 2006- 2009.

Lucrările celei de a doua reuniuni a Conferinţei Internaţionale privind Managementul  Chimicalelor (ICCM 2) s-au desfăşurat în perioada 11-15 mai 2009 la Geneva. Delegaţia României la această reuniune a fost condusă de Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului a asigurat activitatea de punct focal regional pentru ţările din regiunea Centrală şi Est Europeană  în perioada 2006-2009, în care a organizat  împreună cu Secretariatul SAICM/UNEP de la Geneva,  cea de-a doua reuniune regională privind SAICM la Bucureşti, în perioada 8-9 septembrie 2008, asociată cu alte două workshop-uri regionale dedicate Convenţiei Rotterdam, Convenţiei Stockholm şi managementului mercurului.

România a contribuit financiar şi a fost implicată direct în pregătirea şi organizarea ICCM 2 de la Geneva. De asemenea, a fost apreciat sprijinul financiar pe care ţara noastră l-a acordat pentru realizarea proiectelor în cadrul QSP - Programul de Start Rapid, prin care se asigură statelor în curs de dezvoltare sau cu economia în tranziţie resursele necesare implementării SAICM.

SAICM este o strategie la nivel global ce are ca scop realizarea până în anul 2020 a unui management al chimicalelor care să asigure condiţii de siguranţă deplină pentru sănătatea omului şi a mediului.


Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii