Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Saptamana Mediului Tau” incepe luni, 1 iunie, in Piata Constitutiei

ro

28 May, 2009 20:53 848 Marime text

28.05.2009

COMUNICAT DE PRESĂ

“Săptămâna Mediului Tău” începe luni, 1 iunie, în Piaţa Constituţiei

Ministerul Mediului organizează, în perioada 1-6 iunie 2009, atât la nivel central, cât şi la nivel local, o serie de acţiuni sub egida „Săptămâna Mediului Tău”, ce vor marca Ziua Mondială a Mediului, eveniment sărbătorit anual pe 5 iunie. În fiecare zi a saptămânii este organizată câte o acţiune de amploare la care participă atât reprezentanţi ai instituţiilor de mediu si membri ai ONG-urilor de mediu, cât si voluntari, elevi şi studenţi preocupati de protecţia mediului. „Săptămâna Mediului Tău” va culmina vineri seara cu Gală de Excelenţă pentru Mediu, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 400 de invitaţi.
Campania debutează luni, 1 iunie 2009, când Ministerul Mediului desfăşoară un proiect de informare şi educaţie ecologică, dedicat atât mediului, cât şi copiilor. În Piaţa Constituţiei urmează sa fie desenat pe asfalt un arbore uriaş, apoi colorat cu cretă, cu ajutorul elevilor de la şcolile bucureştene, membri ai cluburilor patronate de Asociaţia Ecosophia şi al liceenilor de la „Nicolae Tonitza”. Acţiunea se desfăşoară simultan în 18 judeţe din România.
De asemenea, de ziua lor, copiii îi vor înmâna Ministrului Mediului tradiţionala “Scrisoare a copiilor”, pentru ca apoi scrisoarea de 35 de metri să fie desfăşurată pe clădirea ministerului.
Ziua de marţi, 2 iunie, este rezervată organizaţiilor neguvernamentale. Acestea sunt invitate la Muzeul de Geologie, la o conferinţă ce va fi condusă de Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Evenimentul îşi propune să identifice modalităţi de îmbunatăţire a comunicării dintre instituţiile de mediu şi ONG-urile care au ca activitate protecţia mediului.
Miercuri, 3 iunie, o expoziţie de fotografie cu parcurile naţionale din România va aduce în atenţia publicului problematica protecţiei mediului. Evenimentul îşi doreşte să conştientizeze cetăţenii asupra importanţei diversităţii biologice şi administrării durabile. Expoziţia este deschisă la Muzeul de Geologie până pe 19 iunie.
De asemenea, pe 3 iunie, Ministerul Mediului organizează conferinţa cu tema: „Utilizarea mediului; oportunitate şi cerinţe pentru dezvoltarea durabilă”. Dezbaterea va reuni reprezentanţi ai Institutelor de cercetare din domeniul mediului şi ai patronatelor, membri ai altor Ministere şi autorităţi locale. Evenimentul se desfăşoară la Hotel Marriott Bucureşti – Sala Constanţa, începând cu ora 11:00 şi va fi prezidat de Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
4 Iunie este ziua Ecologizării, dată la care toate instituţiile de mediu din ţară vor organiza ample acţiuni de strângere de deşeuri în parcuri, pe cursuri de ape sau în pădurile din apropierea marilor oraşe. În Bucureşti, Ministrul Mediului va da startul acţiunii de ecologizare a zonei Lacul Morii. La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 300 de voluntari, reprezentanţi ai instituţiilor de mediu din zona Capitalei, elevi şi membri ai ONG-urilor de mediu.
„Săptămâna Mediului Tău” va culmina, pe 5 iunie, la Bucureşti, cu Gala de Excelenţă pentru Mediu. Evenimentul este o premieră naţională şi se doreşte a deveni o tradiţie. Festivitatea va reuni, la Palatul Parlamentului, peste 400 de invitaţi, atât oficialităţi din ţară şi din străinătate, cât şi ONG-uri, agenţi economici implicaţi în proiecte de mediu şi reprezentanţi ai mass-media.
Sâmbătă, 6 iunie „Săptămâna Mediului Tău” se încheie la malul mării. Regata Mediului propune o întrecere neconvenţională între mijloace de transport ecologice, respectiv biciclete şi veliere, traseul fiind Mangalia- Constanţa.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii