Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start in “Saptamana Mediului Tau”, de 1 iunie

ro

29 May, 2009 20:11 700 Marime text

29.05.2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Start in “Săptămâna Mediului Tău”, de 1 iunie

Campania “Săptămâna mediului tău” organizată de Ministerul Mediului începe luni, 1 iunie 2009, în Piaţa Constituţiei, cu un proiect de informare şi educaţie ecologică, dedicat atât mediului, în care sunt implicaţi cetăţeni de toate vârstele, în special copii.
Întrucât debutul campaniei coincide cu Ziua Copilului, Ministerul Mediului a dorit să-i implice pe cei mici într-o activitate de conştientizare asupra problematicii de mediu, ca o componentă importantă a educaţiei lor. Astfel, 2000 de copiii, din 170 de şcoli bucureştene sunt aşteptaţi să sosească în Piaţa Constituţiei începând cu ora 11, alături de profesorii însoţitori.
Evenimentul va debuta la ora 12, când o delegaţie a copiilor îi va înmâna dlui Ministru, Nicolae Nemirschi, tradiţionala “scrisoare a copiilor”. Apoi, o replică mai mare a acesteia va fi desfăşurată pe faţada Ministerului. Ministrul şi copiii vor inaugura cu această ocazie o expoziţie de desene in holul Ministerului Mediului.
Domnul Ministru va fi invitat să li se alăture copiilor în Piaţa Constituţiei, unde aceştia vor desena un imens copac pe asfalt. Apoi, toţi copiii se vor aşeza în formă de copac.
Acţiunea se desfăşoară simultan în 18 judeţe din România: Arad, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea. În ţară sunt implicate 32 de şcoli, şi sunt aşteptaţi să participe peste 2.500 de copii.
Evenimentul este programat să se încheie in jurul orei 16 si va fi transmis live  de postul public de televiziune.
Aşteptăm să avem alături de noi reprezentanţi ai presei centrale.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii