Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statele membre stabilesc ţinte care să asigure accesul tuturor la un sistem de apă şi salubrizare sigur şi accesibil

ro

22 Nov, 2010 23:59 724 Marime text
Reducerea barierelor economice pentru accesul la apă potabilă este unul din obiectivele cheie ale celei de-a doua Reuniuniuni a Părţilor la Protocolul UNECE/WHO- EURO privind apa şi sănătatea care începe marţi, 23 noiembrie, în Bucureşti, România.

Reprezentanţi din 34 de state europene, atât membrii cât şi non-membrii ai Protocolului, se întalnesc pentru a analiza progresul în asigurarea unei ape cât mai curate şi a unei salubrizări mai bune pentru cât mai mulţi oameni, în special în vremuri de criză economică.

Protocolul este primul acord internaţional care vizează protejarea sănătăţii umane şi a bunăstării prin optimizarea managementului apei şi prevenirea, controlul şi reducerea bolilor legate de calitatea apei. Protocolul a intrat în vigoare în anul 2005 şi a fost ratificată de 24 de ţări din întreaga regiune pan-europeană.

Reuniunea este organizată de UNECE şi Biroul regional al OMS pentru Europa, care asigură secretariatul Protocolului, şi este găzduit de Ministerul Mediului din România, cu sprijinul Camerei Deputaţilor.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi secretariatul comun al UNECE şi OMS / EURO la http://www.unece.org/env/water/welcome.html şi http://www.euro.who.int/watsan.

Conferinţă de presă se va desfăşura marţi 23 noiembrie, ora 12.30, la Palatul Parlamentului, sala "Nicolae Bălcescu" (intrarea C1).

La eveniment vor participa:
• Domnul László Borbély, Ministrul Mediului şi Pădurilor, România

  • Domnul Ján Kubiš, Secretar Executiv, UNECE
• Domnul Attila Cseke, Ministrul Sănătăţii, România
  • Doamna Ragnhild Mathisen, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, Norvegia
• Dr Srdan Matic, Coordonator în domeniul mediului şi al sănătăţii , Biroul regional OMS pentru Europa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii