Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa auto respectă legislaţia Uniunii Europene

ro

10 Feb, 2011 23:31 654 Marime text
Ministrul László Borbély a declarat în cadrul conferinţei de presă că taxa auto care este reglementată pe principiul "poluatorul plăteşte" respectă prevederile Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene. Acest lucru este confirmat de concluziile la care a ajuns avocatul al general Curţii Europene de Justiţie, Eleanor Sharpston, concluzii care au fost prezentate pentru prima dată într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Sibiu.

"Există o mulţime de procese în care este contestată taxa auto. Îi anunţ pe cei care susţin că taxa este nelegală că lucrurile nu stau aşa. Concluziile la care a ajuns avocatul general arată că taxa respectă legislaţia europeană. Aşteptăm acum şi hotărârea Curţii Europene de Justiţie pe acest subiect. Anul trecut am casat aproape 190.000 de maşini, vechimea acestora, în cea mai mare parte fiind de 20 de ani. Tot anul trecut, au intrat în ţară peste 130.380 de maşini mai vechi de 10 ani. Nu este normal să cheltuim 722 de milioane de lei pentru a scăpa de maşinile vechi, iar pe altă parte să vină altele în ţară fără a fi taxate. Nu mai vorbim de faptul că avem probleme şi cu calitatea aerului. În această privinţă este o politică guvernamentală", a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély.

Tribunalul Sibiu a solicitat Curţii Europene de Justiţie pronunţarea unei hotărâri preliminare privind compatibilitatea cu legislaţia europeană (articolul 110 TFUE) a taxei pe poluare aplicată autovehiculelor la prima înmatriculare în România. Curtea Europeană de Justiţie adoptă o hotărâre după ascultarea avocatului general.

În data de 27 ianuarie 2011, au fost prezentate pentru prima dată, în procesul aflat la Tribunalul Sibiu, concluziile la care a ajuns avocatul general Eleanor Sharpston, concluzii care arată că taxa pe poluare nu încalcă legislaţia europeană.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii