Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Reducem viteza de circulație pentru menținerea siguranței feroviare - COD ROȘU de caniculă în România!

ro

21 Jun, 2024 14:01 273 Marime text
Nr: 1/5/534/21.06.2024
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Reducem viteza de circulație pentru menținerea siguranței feroviare - COD ROȘU de caniculă în România!
 
Bucureşti, 21 iunie 2024
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că, în perioada 21 - 23 iunie 2024, viteza de circulație a trenurilor, care tranzitează județele aflate sub incidența noilor avertizării de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, va fi în continuare adaptată la condițiile meteo de temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă, de 38 - 39 de grade Celsius în aer.
 
Pentru menținerea siguranței traficului feroviar pe raza județelor și a Municipiului București aflate sub incidența avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, de temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în aer, prelungim măsura de reducere a vitezei de circulație a trenurilor CU 20-30 km/h FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo de temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă.
 
Adresăm scuze călătorilor pentru întârzierile inevitabile înregistrate în circulația trenurilor care tranzitează județele aflate sub incidența celor două avertizări de temperaturi caniculare, inclusiv a Municipiului București, asigurându-i totodată de faptul că, reducerea vitezei de circulație cu 20 - 30 km/h față de viteza normală, care va conduce implicit și la prelungirea duratei de parcurs a anumitor trenuri, este una dintre principalele măsuri aplicate, în astfel de situații, de orice sistem feroviar, în vederea menținerii condiţiilor de siguranţă în trafic.
 
În acest context, informăm faptul că, reducerea vitezei de circulație se va aplica pe toate segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei, în anumite intervale orare, atinge pragul de 50 de grade Celsius, acestă măsură fiind prevăzută de instrucțiile feroviare și are drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranţă.
 
Vă asigurăm totodată de faptul că, personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată ale CFR SA efectuează permanent, în această perioadă, revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea directă a căii și înregistrarea evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) vor fi avizați operativ când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații, astfel încât aceștia să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.
 
CFR SA recomandă publicului călător ca în această perioadă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și să consulte periodic SITE-urile OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.
...............................................................................................................................................................................................
 
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.
 
 
rsz_sigla_cncfcfr-saServiciul Comunicare Mass-Media 
Șef Serviciu
-------------------------
CNCF CFR SA colectează și prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 679/2016, privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Conform legislației în domeniu, aveți următoarele drepturi asupra datelor cu caracter personal care vă aparțin: dreptul de a solicita acces la datele personale, dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea acestora, dreptul de a solicita restricționarea prelucrării, dreptul de a vă opune prelucrării, precum și dreptul de a solicita portabilitatea datelor. Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră, vă rugăm să contactați Responsabilul cu protecția datelor din cadrul CNCF CFR SA la adresa dpo@cfr.ro sau în scris la sediul CNCF CFR SA din Bd. Dinicu Golescu nr. 38, Sector 1, Mun. București.
În cazul în care considerați că prelucrarea datelor dumneavoastră personale de către CNCF CFR SA încalcă Regulamentul general privind protecția datelor, puteți depune o pângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
----------------------------------------------------------------------------
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii