Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Sacrificiului -„KURBAN BAİRAM"05.12.2008

ro

05 Dec, 2008 20:52 889 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Muftiatul Cultului Musulman din România

Muftiatul Cultului Musulman din România vă comunică faptul că ziua  de 08.12.2007 este prima  din cele patru rezervate  Sărbătorii Sacrificiului -„KURBAN BAİRAM" pentru toţi musulmanii din întreaga lume.â

Muftiatul Cultului Musulman din România împreună cu oameni de afaceri turci din Bucureşti va sacrifica în prima zi de bairam, în fiecare localitate, în funcţie de necesităţile enoriaşilor, câte un animal sau două din categoria bovine şi ovine.

Belşugul acestei sărbători a împânzit întreaga Dobroge şi   cu bunăvoinţa lui Allah niciun musulman nu va rămâne fără ajutor.

Această sărbătoare are loc în luna „zilhigge" a calendarului musulman şi este luna  pelerinajului la locurile sfinte (Mecca,Medina), acest pelerinaj realizându-se după un ritual strict identificat ca fiind cel efectuat de Profetul Muhammed (pbuh).

Un alt specific al Sărbătorii Sacrificiului îl reprezintă îndatorirea musulmanilor de a sacrifica un animal din categoria ovinelor sau bovinelor şi împărţirea cărnii la semenii nevoiaşi. În cazul sacrificării unei ovine, aceasta va trebui să fie sănătoasă, întreagă şi în vărstă de cel puţin şase luni, iar sacrificarea va fi făcută în contul unei singure persoane. Bovina poate fi sacrificată în contul a cel mult şapte  persoane, ea trebuind să întrunească aceleaşi calităţi ca cele menţionate mai sus, dar să fie în vărstă de cel puţin doi ani.

Respectănd tradiţia ca în fiecare an , Şeful Cultului Musulman din România, dl.Muftiu Iusuf Muurat şi conducerea Muftiatului Cultului Musulman din România urează tuturor musulmanilor din România  „KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN", „UN BAİRAM FERİCİT", iar întregului popor român ,, UN AN NOU FERICIT" şi tradiţionalul „LA MULŢİ ANİ!"

Slujba de Kurban Bayram va fi oficiata la orele 08,15. 

 

SECRETAR EPARHIAL,

MEMİŞ OCTAİ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii