Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

31 MAI 2009 – ZIUA MONDIALA ANTIFUMAT

ro

29 May, 2009 20:28 1137 Marime text

 31 MAI 2009 – ZIUA MONDIALA ANTIFUMAT

EVENIMENTE IN CONSTANTA SI OVIDIU

         In fiecare an, ziua de 31 mai este o zi mondiala de lupta impotriva flagelului fumatului. Pentru anul acesta, se va  organiza Marsul sanatatii – ANTIFUMAT intre Constanta si Ovidiu, iar participantii vor arata ca miscarea in aer liber este un raspuns adecvat la obiceiul nociv al fumatului. Marsul sanatatii – ANTIFUMAT va incepe duminica, 31 mai 2009, pe platoul din fata Prefecturii,  cu alocutiuni din partea organizatorilor si a partenerilor la evenimentul din acest an. Incepand cu orele 10:30 voluntarii prezenti vor porni in mars pe biciclete pe traseul Bd. Tomis – Ferdinand – Mircea cel Batran – Bd. Tomis – E60 – Ovidiu si retur.

         Organizatorii evenimentului de anul acesta sunt ASEF (Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie – Filiala Muntenia) si ANA (Agentia Nationala Antidrog, Centrul de Prevenire Constanta). Alaturi de cele doua organizatii au venit, Primaria Constanta, Primaria Ovidiu, Directia pentru Sport, Inspectoratul Judetean de Politie,  Inspectoratul Judetean de Jandarmi, asociatii de tineret, Liga studentilor din Universitatea Maritima, Biserica Adventista si alte institutii.

An de an mor milioane de oameni din cauza bolilor care au legatura cu fumatul. Anul acesta sloganul Organizatiei Mondiale a Sanatatii este: ,,Iata adevarul: aceste imagini si avertismente salveaza vieti ”. Mesajele si imaginile de pe pachetele de tigari incep sa isi arate efectele. In Romania, incepand cu 1 iulie 2009 pictogramele-avertisment vor fi  legal  impuse pe orice pachet cu produse de tutun.

Reprezentantii presei sunt invitati sa participe la alocutiunile de pe platoul Prefecturii de la ora 10. Orarul manifestarilor este urmatorul: circa 10:30 – pregatire mars pe biciclete Constanta-Ovidiu; circa 11:45 – alocutiuni platforma Centrul Cultural Ovidiu; circa 12 – retur catre Constanta; circa 13- distribuire pliante zona City Park Mall.

Coordonator relatii publice si comunicare,

Roland Paraschiv
Contact: 0744 – 388 032

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii