Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bianca Brad, membru fondator al Organizatiei E.M.M.A., sustine Conferinta Nationala a Pacientilor

ro

03 Mar, 2010 00:38 1199 Marime text

Organizaţia E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare), fondată în anul 2008 de către Bianca Brad, susţine Conferinţa Naţională a Pacienţilor, un eveniment de anvergură ce doreşte să vină în sprijinul pacienţilor din România. Organizaţia E.M.M.A. a fost înfiinţată cu scopul de a-i ajuta pe părinţii care au pierdut un copil, situaţie prin care a trecut, în anul 2007, şi Bianca Brad.

"Consider că participarea noastră la un astfel de eveniment va avea o mare importanţă pentru membrii organizaţiei şi felicit echipa Sănătatea Media Group pentru această iniţiativă. Ne dorim ca, în cadrul acestei manifestări, să informăm şi să sensibilizăm opinia publică, implicit cadrele medicale, în legătură cu sprijinul emoţional de care mamele care au pierdut un copil au foarte mare nevoie, sprijin care poate fi oferit cu minimum de efort", a declarat Bianca Brad, membru fondator al Organizaţiei E.M.M.A.

Desfăşurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienți", prima Conferinţă Naţională a Pacienţilor va avea loc la Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti, în perioada 11-13 martie 2010, fiind un eveniment cu acoperire naţională, conceput în manieră interactivă. Astfel, participanții vor putea adresa întrebări oficialităților, medicilor și specialiștilor invitați în calitate de speakeri și vor putea afla, astfel, cele mai bune răspunsuri la problemele cu care se confruntă în calitate de pacienți.

"Moartea intrauterină ocupă locul 1 în lume pe lista cauzelor morţii infantile, iar România se află, din păcate, pe un loc fruntaş la mortalitatea infantilă. Organizaţia E.M.M.A. doreşte să implementeze în societatea românească un suport emoţional esenţial în procesul de vindecare. Prin informare, educare, dar şi prin dotarea secţiilor de neonatologie ale maternităţilor din România cu aparatură medicală performantă, organizaţia noastră îşi propune să reducă, pe cât posibil, numărul cazurilor de moarte infantilă. De asemenea, dorim să dotăm secţiile de neonatologie cu kit-uri de luat amprente şi cu aparate de fotografiat care să scoată imaginile pe loc, astfel încât mamele, respectiv familiile, să aibă o amintire a copilului pe care, chiar dacă nu l-au ţinut în braţe, nu îl vor uita niciodată. «Pentru că nici o talpă nu este atât de mică, încât să nu lase nici o urmă, pe lumea asta!»", a precizat Bianca Brad.

Conferinţa Naţională a Pacienţilor se adresează tuturor celor interesaţi de o mai bună comunicare cu actorii din domeniul sănătăţii, în scopul îmbunătăţirii serviciilor medicale, precum şi a creşterii calităţii acestora. Pentru funcţionarea în condiţii optime a sistemului sanitar este necesar ca toţi cei implicaţi în acest sector de activitate să poată dialoga într-un cadru special creat. Prin organizarea Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, Sănătatea Media Group doreşte să ofere spaţiul ideal pentru acest tip de comunicare.

„Ideea organizării unei Conferinţe Naţionale a Pacienţilor este binevenită şi îi felicit pe iniţiatori, pe toţi cei care fac posibil acest lucru, precum şi pe toţi cei care participă activ la îmbunătăţirea condiţiei pacienţilor din România. Sunt bucuroasă pentru că, în sfârşit, a apărut o iniţiativă care era necesară de mult timp şi pentru că, în sfârşit, cineva s-a hotărât nu doar să ridice din umeri şi să se plângă de problemele existente, ci să şi ia atitudine, pentru a face diferenţa. Eu cred cu tărie că dacă se va renunţa la orgolii şi dacă se vor uni interesele şi forţele, lucrurile se pot schimba în bine. Nu va fi uşor, dar nici imposibil", a mai adăugat Bianca Brad.

În cadrul Conferinței Naţionale a Pacienţilor, pe lângă sesiunile de comunicare, se va organiza şi o expoziție - „Info Pacienți" - vor fi expuse standuri de prezentare ale asociațiilor de pacienți, dar și ale companiilor care oferă produse și servicii destinate pacienților. Evenimentul se încheie pe 13 martie, dată cunoscută drept Ziua Europeană a Pacienților. În aceasta ultimă zi va avea loc și prima Conferință de Oncologie Pediatrică din România.

Conferinţa Naţională a Pacienţilor, cea mai importantă manifestare dedicată informării şi îmbunătăţirii condiţiei pacientului român, va reuni reprezentanţii tuturor asociaţiilor de pacienţi din România, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Caselor de Asigurări de Sănătate, ai Direcţiilor de Sănătate Publică, dar şi oficialităţi din cadrul Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, medici, manageri de spitale din întreaga ţară, reprezentanţi ai farmaciştilor şi ai companiilor farmaceutice.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri la Conferinţa Naţională a Pacienţilor:

www.infopacienti.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii