Campania Litoral Curat a ajuns la final
Campania Litoral Curat a ajuns la final
De la începutul proiectului au fost colectaţi 51 de saci de deşeuri, dintre care: 20 de saci de pet - uri, 9 saci de aluminiu, 5 saci de sticlă, 9 saci de hârtie şi 8 saci de gunoi menajer. Turiştii, care au colectat responsabil şi selectiv deşeurile, la coşurile corespunzătoare, au putut participa la tombola, organizată de Mare Nostrum. În cadrul acesteia, au fost acordate 80 de premii.
„Litoral Curat este unul dintre cele mai longevive proiecte ale ONG Mare Nostrum. Astfel că, în fiecare an, încercăm să găsim strategii noi de abordare a cetăţenilor, precum şi a problemei deşeurilor. Şi, la fel ca şi în ceilalţi ani, şi anul acesta ne-am confruntat cu reacţii diverse, din partea turiştilor. Am întâlnit atât oameni dispuşi să ne asculte, oameni etuziasmaţi de o astfel de iniţiativă, cât şi oameni mai puţin receptivi, dar care, în schimb, ne-au citit, cu interes, materialele informative. Ne-am obişnuit, însă, cu tot felul de reacţii. Doar luptăm de atâţia ani, pentru schimbarea mentalităţilor şi a practicilor actuale. Anul acesta am considerat că este necesar ca, pe lângă sfaturile, referitoare la colectarea
selectivă, turiştii să fie îndemnaţi să adopte şi un comportament civilizat, atât faţă de ceilalţi turişti, cât şi faţă de mediul înconjurător. Am organizat chiar şi tombole, pentru a-i răsplăti pe cei care colectează responsabil deşeurile. Şi am observat că, motivaţi sau nu, turiştii au ales să arunce deşeurile, la pubelele corespunzătoare şi să nu transforme plaja într-un coş de gunoi", declarat Alexandra Telea, coordonator de proiect.
Proiectul "Litoral Curat" se adresează atât turiştilor, prezenţi pe litoral, locuitorilor, din zona costieră românească, administraţiei locale, cât şi agenţilor economici, implicaţi în procesul de salubrizare şi colectare a materialelor reciclabile.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp