Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectare selectivă a deşeurilor continuă pe plaja Vega

ro

27 Aug, 2010 18:06 1115 Marime text
Campania "Litoral Curat" continuă pe plaja Vega, din Mamaia, unde voluntarii Mare Nostrum îi informează pe turişti, despre necesitatea colectării selective a deşeurilor. Pe lângă sfaturile legate de gestionarea responsabilă a deşeurilor, turiştii sunt îndemnaţi, prin intermediul materialelor informative, să adopte un comportament civilizat, faţă de ceilalţi turişti.

De la începutul lunii august au mai fost distribuite 800 de materiale informative şi au fost colectaţi 30 de saci de deşeuri, dintre care: 12 saci de pet - uri, 6 saci de aluminiu, 3 saci de sticlă, 4 saci de hârtie şi 5 saci de resturi menajere. De asemenea, prin intermediul tombolelor au fost acordate aproximativ 40 de premii turiştilor, care colectează selectiv deşeurile.

"Faţă de primele săptămâni de campanie, acum întâmpinăm unele dificultăţi, în ceea ce priveşte numărul turiştilor de pe plajă. Cei prezenţi, pe plaja Vega, au aflat de campania noastră şi ne felicită pentru iniţiativă. Feed - back - ul primit este unul pozitiv, în sensul că oamenii colectează selectiv deşeurile şi păstrează, astfel, plaja curată. Cu mici excepţii, turiştii colectează selectiv deşeurile, fără a aştepta ceva, în schimb", a declarat Alexandra Telea, coordonatorul proiectului.

Proiectul "Litoral Curat" se adresează atât turiştilor, prezenţi pe litoral, locuitorilor, din zona costieră românească, administraţiei locale, cât şi agenţilor economici, implicaţi în procesul de salubrizare şi colectare a materialelor reciclabile.

MARCELA ROMAN

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii