Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectarea uleiului vegetal uzat continuă în şcolile constănţene

ro

25 Jan, 2011 22:49 879 Marime text
Campania de colectare a uleiului vegetal uzat continuă în instituţiile de învăţământ constănţene, prin intermediul concursului "Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat". Acesta se desfăşoară în trei etape, în perioada octombrie 2010 - iunie 2011. În concurs s-au înscris 35 de instituţii de învăţământ, dintre care 17 s-au clasat în topul celor care au reuşit să mobilizeze un număr mai mare de elevi.

La sfârşitul fiecărei etape de colectare sunt desemnate primele trei şcoli câştigătoare, avându-se în vedere cantitatea de ulei rezidual colectată. Instituţiile câştigătoare sunt stabilite pe baza unui raport între cantitatea de ulei colectată şi numărul total de elevi din instituţia respectivă, astfel încât să fie asigurat un raport echitabil pentru toate instituţiile. În această primă etapă s-au implicat aproximativ 2000 de elevi, peste 50 de cadre didactice şi a fost colectată o cantitate de 716,5 litri de ulei vegetal uzat. Instituţiile câştigătoare ale primei etape sunt: Şcoala "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian cu un procent de mobilizare de 35.52%, Şcoala nr. 3 Mangalia cu un procent de 20.33% şi Liceul "Omnia" Constanţa cu un procent de 15.63%.

"Este un proiect drag nouă căruia ne-am dorit să îi oferim continuitate. Şi am reuşit acest lucru prin intermediul instituţiilor de învăţământ care au răspuns afirmativ provocării noastre. De altfel, concursul se adresează tuturor instituţiilor de învăţământ constănţene care doresc să susţină activ protecţia mediului. Modalitatea desfăşurării concursului este relativ simplă. Recipientele necesare colectării sunt puse la dispoziţie în mod gratuit de către firmele de colectare, la cererea fiecărei instituţii în parte. Aceste recipiente urmează a fi predate periodic firmelor specializate în colectarea uleiului uzat. Şcolile trebuie să facă dovada cantităţii colectate pe baza procesului verbal încheiat cu firma de colectare. Tot pe baza acestuia, la finalul fiecărei etape, se stabilesc primii trei câştigători. Mai mult, la sfârşitul anului şcolar va fi desemnată instituţia cu cel mai mare procent de mobilizare al elevilor, în activitatea de colectare, aceasta primind un premiu special", a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator de proiecte.

Scopul acestei activităţi este de a creşte gradul de informare şi conştientizare a cetăţenilor în ceea ce priveşte efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum şi evidenţierea importanţei colectării acestuia.

MARCELA ROMAN

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii