Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:24 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Peste 200 de romani care lucreaza in Italia, inselati de o firma romaneasca de recrutare

ro

17 Sep, 2015 11:31 1063 Marime text
Campania Vreau să lucrez legal în Europa mea!
Peste 200 de români care lucrează în Italia, înșelați de o firmă românească de recrutare
         
Peste 200 de români au trimis scrisori Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.), prin care anunță că au fost înșelați de firma de recrutări Vital Assistenza din localitatea Buia, provincia Udine, coordonată din România de Mioara Prodan.

În acest sens, C.A.P.I.M.E.D. cere Ambasadei Române din Italia și organelor competente din România și din Italia să ia de urgență o poziție publică cu privire la aceste acuzații grave aduse de cetățenii români care au ajuns să lucreze în Italia, prin intermediul firmei de recrutări. Totodată, Confederația dorește să primească o rezoluție cu privire la soluționarea anchetei și demersurile făcute în acest sens de autoritățile competente.

“Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetățeni, prin care ne semnalează că au fost înșelați de firma Vital Assistenza, iar în urma nenumăratelor plângeri adresate autorităților atât românești, cât și italienești, nu s-a luat nicio măsura în a fi ajutați să-și recupereze sumele datorate și în ceea ce privește regularizarea contractului de muncă. Doamna Mioara Prodan, care a fost denunțată de nenumărate ori la organele competente din Italia – CGIL și Inspectoratul Muncii din Udine, își continua activitatea ilegală nestingherită, în prezent coordonând aceasta activitate din România”, declară declară Andrei Carmen Luminița, președintele Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii, stabilită de 25 de ani în Italia și de 6 ani în Sicilia.

C.A.P.I.M.E.D. îi atenționează pe românii care vor să lucreze în Italia că muncă fără acte nu oferă protecție socială din partea Statului, iar acceptarea unui loc de muncă “la negru” poate avea consecințe foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul și exploatarea până la epuizare. Totodată Confederația le cere românilor care vor să plece să muncească în Diaspora să se informeze foarte bine cu privire la firmele de recrutare, deoarece autoritățile și Confederația au primit foarte multe plângeri referitoare la exploatare prin muncă sau sechestrare și înșelăciune. În cadrul campaniei “Vreau să lucrez legal în Europa mea”, C.A.P.I.M.E.D. va realiza o listă a firmelor de intermediere care prezintă un grad mare de risc și un ghid de bune practici pe care trebuie să-l urmeze românii care vor să lucreze în Italia și care să-i ferească de abuzuri din partea angajatorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii