Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depozitul de deseuri slab si mediu active de la Saligny - campanie de informare integrata - 23.04.09

ro

23 Apr, 2009 19:29 799 Marime text

Fundaţia TERRA Mileniul III vă invită să participaţi la masa rotundă cu titlul „Depozitul de deseuri slab si mediu active de la Saligny - campanie de informare intagrata ” care va avea loc la Cernavoda, în data de 22 octombrie 2008, incepand cu ora 11:00, in sala de consiliu a Primariei Cernavoda. La această masă rotundă am invitat reprezentanţi relevanţi ai autorităţilor locale din Saligny si Cernavoda, ai sectorului ONG cu activitate în domeniu, ai instituţiilor relevante (Agenţia Naţională pentru Deşeuri Radioactive – ANDRAD, Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa) şi mass-media.

În perioada decembrie 2007 – octombrie 2008, Fundaţia TERRA Mileniul III a desfăşurat un proiect cu titlul "Stop contributiei la dezastrul nuclear!" (finantat de Fundatia pentru Parteneriat) ce a avut scopul de creştere a nivelului de conştientizare privind destinaţia deşeurilor nucleare în România. Obiectivele principale ale proiectului au vizat creşterea nivelului de lucru în reţea (networking) între ONG-urile de mediu dar şi creşterea nivelului de conştientizare şi informare privind depozitul de deşeuri slab si mediu radioactive în comuna Saligny.

Printre activităţile realizate s-a numărat evaluarea socială a nivelului de conştientizare şi informare a populaţiei din comuna Saligny privind construirea depozitului. Rezultatele acestui studiu au scos la iveală faptul că 76% dintre persoanele chestionate au recunoscut că nu li s-a adus la cunoştinţă despre construcţia unui depozit de deşeuri radioactive în zona în care locuiesc. Mai mult, 97% au afirmat că nu au fost consultanţi cu privire la construcţia acestui depozit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii