Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Drumul meu in viata”, la Medgidia

ro

05 Nov, 2009 19:00 1382 Marime text

Comunicat de presă

„Drumul meu în viaţă”, la Medgidia

Asociaţia „Centrul pentru Resurse Civice” a derulat miercuri, 4 noiembrie 2009, o acţiune de informare a 50 elevi din anii terminali de liceu din Medgidia cu privire la opţiunile acestora pentru carieră, la terminarea liceului. Acţiunea face parte din proiectul „Drumul meu în viaţă”, finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa.

Participanţii la seminarul de informare studiază la două licee din Medigidia: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu şi Colegiul tehnic Nicolae Titulescu. Timp de 2 ore, ei au analizat împreună cu reprezentanţii asociaţiei Centrul pentru Resurse Civice şi a partenerilor lor caracteristicile pentru patru tipologii de profesii: funcţionar în administraţia publică, antreprenor, activist în sector neguvernamental şi jurnalist. La final, elevii s-au declarat  mai informaţi cu privire la ce opţiuni au pentru carieră. Aceştia au la dispoziţie şi un website ce conţine resurse utile în alegerea carierei, precum ghiduri de redactare a unui CV şi a unei scrisori de intenţie, modele de CV-uri şi link-uri către siturile web ale mai multor universităţi, dar şi către angajatori. Situl poate fi accesat la adresa http://drumulmeu.resursecivice.ro.

Proiectul „Drumul meu în viaţă” se adresează elevilor de liceu din anii terminali din Medgidia şi Cernavodă. În perioada următoare vor avea loc vizite ale elevilor la universităţi din Constanţa şi la redacţia unui cotidian, pentru a vedea pe viu câteva din particularităţile activităţii jurnalistice. De asemenea, se intenţionează organizarea unei vizite la un agent economic important. Proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria municipiului Medgidia, Primăria oraşului Cernavodă, Universitatea Maritimă Constanţa, cotidianul Adevărul de Seară Constanţa şi publicaţia electronică Constănţeanul.com.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Cosmin Bârzan,
Preşedinte

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii