Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare Nostrum v-a pregătit noi atracții estivale Ziua Delfinului 2012 și Târgul Eco Handmade "La nisip"

ro

07 Aug, 2012 23:18 1207 Marime text

ONG Mare Nostrum vă invită să sărbătoriți Ziua Delfinului 2012 prin concursuri dedicate mediului marin, figurine în nisip și body painting, sâmbătă 11 august, între orele 15.00-19.00, pe plaja Modern din Constanța (în zona terasei "La Papi"). În plus, în aceeași locație, vă puteți bucura de minunatele accesorii handmade ale artiștilor constănțeni.

Cu ocazia Zilei Delfinului și a Târgului Eco Handmade "La nisip", organizatorii v-au pregătit două concursuri ce au ca tematică principală viețuitoarele din Marea Neagră. Este vorba despre o competiție de figurine în nisip și un concurs de body painting, în care participanții vor fi punctați în funcție de realismul figurinelor și al desenelor, originalitatea și creativitatea autorului și, bineînțeles, concordanța cu tematica marină. Accesoriile handmade lucrate din materiale ecologice și presărate cu bucăți de suflet, vă vor aștepta bucuroase și multicolore pe tarabele artiștilor.

Mare Nostrum este o organizație non-guvernamentală constănțeană, independent ecologistă, ce se ocupă de peste 18 ani de protecția mediului înconjurător, a zonei costiere românești și a mediului marin. Prin organizarea acestor evenimente, Mare Nostrum dorește să insufle constănțenilor și turiștilor aflați pe litoralul românesc, o nouă abordare față de conservarea și utilizarea rațională a resurselor naturale:

" Atunci când le vorbești oamenilor despre protecția mediului înconjurător, despre problemele cu care se confruntă delfinii din Marea Neagră, despre efectele negative ale forării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice sau despre importanța colectării selective a deșeurilor, observi că toată lumea ar vrea să facă ceva în această direcție, însă foarte puține persoane ajung să-și concretizeze acțiunile, fie din lipsă de timp, resurse sau comoditate. Datoria noastră este aceea de a conștientiza, energiza și mobiliza din ce în ce mai mulți oameni să ni se alăture în acțiunile de protecție a mediului înconjurător. Prin astfel de evenimente și acțiuni, Mare Nostrum reușește să sensibilizeze opinia publică asupra unor importante probleme de mediu cu care ne confruntăm la nivel local", a declarat Mihaela Cândea, director executiv la ONG Mare Nostrum.

În această ordine de idei, vizitatorii vor putea face donații sau chiar vor avea posibilitatea de a „adopta" delfini, de a îi „boteza" cu numele preferat și de a primi în schimbul acestor adopții simbolice, Certificate de Adopție Personalizate. Costul unei adopții este de 100 lei/persoană fizică și 500 lei/persoană juridică, pentru o perioadă de 1 an de zile. Există și posibilitatea adopției definitive pentru suma de 5000 lei/ persoane fizice sau juridice. Fondurile colectate vor fi folosite de către Mare Nostrum pentru continuarea acțiunilor de salvare și monitorizare a delfinilor din Marea Neagră.

Programul de desfășurare al evenimentelor este următorul:

I. Târg Eco Handmade "La nisip" - 11-12 august 2012, între orele 10:00-19:00.

II. Ziua Delfinului - 11 august 2012, Concursurile de Body painting și Figurine în nisip - între orele 15:00 - 18:30.

Concurenții se pot înscrie la concursuri între orele 15:00-16:00. Înscrierea se va face pe categorii de vârstă, în limita a 10 locuri pe categorie, astfel: CATEGORIA I: sub 5 ani, CATEGORIA II: 6-10 ani, CATEGORIA III: 11-16 ani, CATEGORIA IV: peste 16 ani.

La ambele evenimente sunt așteptați atât constănțenii cât și turiștii aflați în vacanță pe litoralul românesc, indiferent de vârstă.

Roxana Gemai

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii