Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă acţiune de colectarea selectivă a deşeurilor pe plajele româneşti

ro

09 Aug, 2012 16:05 1231 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ                           

           Constanţa, 9 august  2012

O nouă acţiune de colectarea selectivă a deşeurilor pe plajele româneşti 
       
ONG Mare Nostrum, împreună cu Eco-Rom Ambalaje, anunţă lansarea unei noi campanii de colectare selectivă a deşeurilor pe litoralul românesc.
Campania de promovare şi conştientizare asupra necesităţii colectării selective a deşeurilor se va desfăşura pe Plaja Vadu, de-a lungul a 3 sâmbete din luna august şi prima sâmbătă a lunii septembrie a anului curent. Voluntarii Mare Nostrum vor informa turiştii aflaţi pe plajă şi vor împărţi saci special inscripţionaţi pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje: hârtie, plastic, aluminiu şi sticlă. Aceste deşeuri trebuie depozitate de turişti într-un singur loc pe plajă, iar la sfârşitul zilei, sacii vor fi ridicaţi de către o firmă specializată de colectare pentru a fi transportaţi la un centru de reciclare.
Eco-Rom Ambalaje este cea mai importantă organizaţie de îndeplinire a obligaţiilor legale de reciclare a deşeurilor de ambalaje şi deţinătoarea licenţei mărcii „Punctul Verde” în România. Prin demararea acestei campanii, în parteneriat cu ONG Mare Nostrum, cele două organizaţii doresc să aducă în atenţia turiştilor necesitatea colectării selective a deşeurilor, în vederea economisirii resurselor naturale existente, respectiv a reciclării.
„25% din populaţia României beneficiază de sistemul de colectare selectivă pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje şi ne bucurăm că turiştii de pe litoral se vor alătura acestora! În plus, vom urmări şi vom monitoriza activităţile realizate astfel încât să ne asigurăm că ceea ce populaţia depune selectiv ajunge în centrele de reciclare.’’  a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
“Scopul acestea campanii este acela de a înţelege faptul că suntem cu toţii responsabili de starea de salubritate a plajelor noastre. Colectarea selectivă a deşeurilor din jurul nostru este o problemă ce ţine de atitudinea şi de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, de respectul pe care ni-l acordăm nouă ca indivizi şi, implicit, mediului în care trăim”, a declarat Mihaela Cândea, Director Executiv ONG Mare Nostrum.
În prezent, locuitorii oraşului Constanţa au acces la sistemul de colectare selectivă prin prezenţa a 170 de puncte de colectare, puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Oraşului Constanţa şi al societăţii de salubritate SC POLARIS M HOLDING SRL. În plus, în Constanţa, există 12.000 de gospodării care beneficiază de sistemul de colectare selectivă.
 

Roxana Gemai
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM


                     
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii