Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizația Salvaţi Copiii ajută copiii şi familiile grav afectate de căderile de zăpadă din judeţele Ialomiţa şi Constanţa şi transmite un apel către companii şi persoane fizice pentru sprijinirea acestui demers

ro

10 Feb, 2014 18:11 1145 Marime text
Constanța, 10 februarie 2014 - Salvaţi Copiii ajută 118 familii cu 354 de copii grav afectate de căderile de zăpadă din judeţele Ialomiţa şi Constanţa. Având în vedere accesul îngreunat din ultima perioadă, Salvaţi Copiii colaborează cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratele de Jandarmi judeţene în acest demers. De asemenea, reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor participa la distribuirea pachetelor.
Suportul, constând în alimente de bază (conserve, orez, ulei, făină, fructe, fasole, mălai, zahăr, paste făinoase, bulion, dulciuri) a fost distribuit joi, 6 februarie 2014, în comunele Griviţa şi Săveni din judeţul Ialomiţa şi astăzi, 10 februarie 2014, în comunele Corbu şi Cogealac din județul Constanța.
Ca urmare a căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă, cea mai mare parte a localităţilor din cele două judeţe au fost afectate, iar în judeţul Constanţa o parte a drumurilor judeţene şi comunale sunt încă greu accesibile, localităţile aferente acestora fiind în continuare izolate.
„Pentru familiile cu copii mici situatia este foarte dificila, de aceea solicităm ajutorul companiilor și persoanelor fizice să doneze, pentru a oferi în special alimente. Sperăm ca sprijinul nostru să le facă mai ușoară perioada aceasta.” a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvați Copiii.
Salvaţi Copiii România transmite un apel către companii şi persoane fizice să sprijine demersul de ajutorare a familiilor cu copii din zonele afectate de căderile de zăpadă. Orice donaţie este binevenită şi poate fi făcută în contul nostru:
Salvaţi Copiii România:
RO15RNCB0071011434790005 (lei),
Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU,
Cod unic: 3151288.
Sau online http://www.salvaticopiii.ro/?id2=doneaza&id3=formular, precizând “Fondul pentru situaţii de urgenţă”.
 
Pentru informaţii suplimentare:
Loredana Turiceanu, Coordonator programe Constanța
Organizaţia Salvaţi Copiii
Ţel: 0722 233 238, e-mail: lturiceanu@yahoo.co.uk

 
Anca Stamin, Coordonator programe
Organizaţia Salvaţi Copiii
Ţel: 0745 039 084, e-mail: anca_stamin@salvaticopiii.ro
 
 
 
Implicarea Salvați Copiii România în sprijinirea copiilor afectați de calamități naturale
 

Salvați Copiii a răspuns, de-a lungul anilor, situațiilor de dificultate cu care s-au confruntat familiile afectate de calamități naturale și s-a mobilizat urmărind cu prioritate ajutorarea copiilor provenind din familiile sinistrate.
 
 În 2005 au fost reabilitate școala și grădinița din Nănești (Vrancea), iar 120 de copii din această localitate au beneficiat de tabere la mare și la munte.
 
În 2006, evaluarea și reabilitarea grădiniței din Chiselet (Călărași) și școlii din Rast (Dolj), înființarea de grădinițe în comunele Spanțov (Călărași) și Chiselet și evaluarea și consilierea psiho-socială au avut ca beneficiari 3.500 de copii.
 
În 2008, după evaluarea realizată în teren de echipele locale, 1.538 de copii din județele Suceava și Iași au primit ajutor de urgență, 237 au fost incluși în programe educaționale zilnice, iar pentru 176 de copii au fost organizate 6 tabere.
 
Campania de strângere de fonduri „Ajută apele să se retragă şi din ochii lor” derulată în 2010 pentru sinistrații din județele Suceava și Botoșani, a asigurat pentru 900 de copii ajutoare de imediată necesitate, 300 dintre ei, aflaţi în situaţie critică, care nu mai aveau unde locui, fiind cazaţi în tabere școlare şi integraţi într-un program de recuperare psiho-emoţională.
 
În 2013, în urma inundaţiilor severe din judeţul Galaţi, Salvaţi Copiii a oferit sprijin pentru 357 de copii din localitățile Cudalbi, Pechea, Costache Negri şi Cuca, a contribuit la reamenajarea şi dotarea dispensarului medical din comună Cuca şi la dotarea cu cărţi a bibliotecii şcolare din Costache Negri, iar 48 de consilieri școlari au fost instruiţi în vederea asigurării de suport psihologic pentru copiii traumatizați în urma inundaţiilor. Toate acestea reprezintă exemple de implicare a voluntarilor și specialiștilor Salvați Copiii prin activități de refacere a unităţilor de învăţământ și acțiuni de recuperare psihologică destinate copiilor și familiilor lor din zonele sinistrate.
 
 
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile - copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii