Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Skills@Work Challenge 2010, competitia de creativitate antreprenoriala, in premiera in format live conference

ro

18 Feb, 2010 15:21 1144 Marime text

Skills@Work Challenge 2010, competiţia de creativitate antreprenorială, în premieră în format live conference

Constanţa, 19 februarie - Junior Achievement România şi British Council organizează faza locală a Skills@Work Challenge 2010 într-un format inovator pentru România: competiţia se va derula simultan în cinci oraşe. 

Vineri, 19 februarie, are loc competiţia Skills@Work Challenge ediţia 2010, care se va desfăşura pe platforma Microsoft Live Meeting, simultan în oraşele Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iasi şi Timişoara. Această tehnologie le va permite celor peste 250 de elevi participanţi din oraşele menţionate să comunice cu juriul aflat în Bucureşti şi să îşi prezinte ideile de afaceri într-un spaţiu virtual în care distanţa nu are importanţă. 
 
Skills@Work Challenge este o competiţie internaţională care se derulează în 10 ţări europene şi reuneşte elevi din învăţământul tehnic şi de specialitate pentru a găsi soluţii creative la o problemă dată.  Proiectul este dezvoltat la nivel regional de Junior Achievement şi British Council.

În Constanţa, Licel Teoretic „Ovidius” este o instituţie cu tradiţie în educaţia economică şi antreprenorială. Tema de lucru va fi lansată pe 12 februarie, iar pe 19 februarie echipele vor prezenta ideile de afaceri şi vor răspunde întrebărilor juriului din Bucureşti, după o săptămână de activitate prin intermediul Microsoft Live@Edu.

Juriul este format din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, JA Romania, British Council şi companiei Microsoft.

Echipa câştigătoare a fazei locale din fiecare dintre cele cinci locaţii va participa la etapa naţională a competiţiei care are loc în Bucureşti, în data de 27 februarie. Câştigătorii finalei naţionale vor reprezenta România la finala europeană ”Innovation Expo” care are loc la Belgrad în perioada 21-25 aprilie.
Website: www.skillsatwork.jaromania.org/
 
Junior Achievement România
Luiza Cristea
Manager - Educaţie

Notă pentru editori:
British Council este organizaţia internaţionala a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale. Peste 7000 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în birourile, centrele de limba engleză, bibliotecile şi centrele de informare şi resurse din 110 ţări din întreaga lume. Consiliul Britanic oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, societate civilă şi creaţie. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro

Junior Achievement România, organizaţie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. In Romania, programele JA de tip "learning by doing"  sunt urmate anual de peste 325 000 de elevi din 1750 de insitituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.  Pentru detalii accesaţi www.jaromania.org.

Microsoft, companie fondată în 1975, este lider global în furnizarea de software, servicii şi soluţii care ajută oamenii şi mediul de afaceri să-şi valorifice la maxim propriul lor potenţial. Misiunea Microsoft România este creşterea satisfacţiei partenerilor şi utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism şi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaţiei. Microsoft dezvoltă în România programul Parteneri pentru Educaţie, adresat sistemului de învăţământ preuniversitar. Programul pleacă de la misiunea, conform căreia, prin tehnologie, Microsoft permite oamenilor să îşi dezvolte potenţialul social şi economic, facilitând accesul la experienţe educaţionale personalizate. Cele trei componente ale programului sunt: şcoli Inovative, Elevi Inovativi, Profesori Inovativi. Mai multe detalii aflaţi pe www.microsoft.ro/educatie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii