Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Susan G. Komen for the Cure® sprijina sase proiecte comunitare in domeniul cancerului de san

ro

24 Jun, 2009 18:00 1646 Marime text

Comunicat de Presa

Rebecca Gibson       Julia Hendrickson
Susan G. Komen for the Cure     IIE
rgibson@komen.org     jhendrickson@iie.org
972-855-4319       415-362-6520 ext 214  

Maria Frangeti       Ady Lupaşcu
Coordonator Proiect       Coordonator Proiect
„Pentru sanatatea ta tu decizi“     „Împreuna pentru o viaţă mai bună“
maria_frangeti@yahoo.com     ady.lupascu@seanet.ro
0744-384-490     0724-316-105

SUSAN G. KOMEN FOR THE CURE® INIŢIATIVA GLOBALĂ PENTRU CONŞTIENTIZARE ASUPRA CANCERULUI DE SÂN FINANŢEAZĂ ŞASE GRANTURI COMUNITARE ÎN ROMÂNIA

Constanta, Romania – 24 iunie, 2009 – Susan G. Komen for the Cure®, organizaţie americană  lider mondial în domeniul cancerului de sân, sprijină sase proiecte comunitare concepute pentru a răspunde unora dintre cele mai presante nevoi cu care România se confruntă în domeniul cancerului de sân. Doua dintre aceste proiecte se vor derula în judeţul Constanţa şi vor fi implementate de Liga Femeilor Constanta şi Parteneri în Progres.

In Romania peste 3000 de femei mor anual datorita cancerului de san, fiind prima cauza de deces in randul femeilor din tara noastra. In judetul Constanta se inregistreaza anual peste 250 de noi cazuri de cancer de san, din care peste 50% sunt cazuri diagnosticate in stadia avansate.

Cele doua proiecte implementate în judeţul Constanţa acoperă domenii precum: dezvoltarea grupurilor de sprijin pentru  supravieţuitoare (Îmtreună pentru o viaţă mai bună) şi conştientizarea femeilor din mediul rural cu sprijinul comunităţii locale (Pentru sănătatea ta, tu decizi!). Totalul cumulat al finanţărilor este de aproape 20.000 $.

Pentru a face cunoscută  finanţarea acestor proiecte, va avea loc o conferinţă de presă în Constanta, pe 24 iunie, 2009, la Biblioteca Judeţeană , începand cu ora 10.00.

“Cu mai mult de1.3 millioane de femei din întreaga lume diagnosticate anual cu cancer de sân,nu a fost niciodată mai stringentă necesitatea de a spori acţiunile de advocacy şi educaţie despre această boală potenţial fatală”, declară  Annetta Hewko, vicepreşedinte al departamentului de strategii globale şi programe la fundaţia Susan G. Komen for the Cure. “Această iniţiativă contribuie la crearea unei reţele globale formate din persoane dedicate luptei împotriva cancerului de sân având abilităţile, cunoştinţele şi viziunea necesare pentru a juca un rol strategic în elaborarea răspunsului ţării lor la problema cancerului de sân.”

Susan G. Komen şi Institutul International de Educatie (IIE) au  lansat în anul 2007    Initiativa Globala pentru Constientizarea Cancerului de San Susan G. Komen for the Cure . În prezent aceasta este activă în România, Ucraina, Arabia Saudită, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Brazilia, Costa Rica şi Panama.

Proiectele comunitare din aceste ţări sunt un rezultat al activităţii desfăşurate într-o primă fază de proiect de către o reţea de militanţi în domeniul cancerului de sân, care au participat la atelierele de formare organizate de Susan G. Komen for the Cure ™ în ultimii ani.
 
Aceste ateliere au inclus o serie de cinci  module  care sunr rezultatul experienţei îndelungate a fundaţiei americane  în conştientizarea  cancerului de sân şi în domeniul de  advocacy. Militanţii din reţeaua Iniţiativei Globale au conceput proiecte comunitare adresate nevoilor identificate de către echipele locale în aria sănătăţii sânului.

În cele 9 ţări Iniţiativa Globala s-au stabilit parteneriate solide cu liderii locali în domeniul sănătăţii sânului şi s-au identificat,  recrutat şi  instruit mai mult de 500 de femei şi bărbaţi în 24 de comunităţi în advocacy, strângere de fonduri, educaţie comunitară pentru sănătate, dezvoltarea voluntariatului şi evaluarea comunităţii prin cercetări locale. În fiecare ţară, aceşti militanţi au dezvoltat  profilul comunitaţii lor în domeniul sănătatii sânului şi au identificat pentru prima dată  barierele şi zonele neacoperite  din domeniul sănătatii sanului, în fiecare din aceste comunităţi. Priorităţile identificate de echipele locale au stat la baza obiectivelor şi activităţilor unor programe de conştientizare menite să îmbunătăţească starea de sănătate a sânului din aceste comunităţi.

În cel de-al doilea an, activităţile Iniţiativei Globale Komen se vor concentra pentru suplimentarea formării şi susţinerea activiştilor instruiţi în prima fază. Astfel se vor organiza ateliere menite să furnizeze noi instrumente necesare echipelor în procesul de extindere a  reţelei deja constituite şi să asigure sprijinul financiar necesar implementării proiectelor aprobate.  

Despre Susan G. Komen pentru Cure ®
Nancy  G. Brinker a promis surorii ei aflate pe patul de moarte, Susan G. Komen, că va face tot ce îi stă în putere pentru a eradica pentru totdeauna  cancerul de sân. În 1982, această promisiune s-a concretizat în înfiinţarea fundaţiei Susan G. Komen for the Cure, care a devenit  cea mai mare organizaţie de luptă impotriva cancerului de sân din lume şi cea mai mare sursă de fonduri non-profit dedicate luptei împotriva cancerului de sân, având  mai mult de 1.3 miliarde dolari investiţi până în prezent în domeniu. Pentru mai multe informaţii despre Susan G. Komen for the Cure, sănătatea sânului ori  cancerul de sân, vă recomandăm să vizitaţi www.komen.org sau să sunaţi la linia gratuită 1-877 OG KOMEN.

Despre Institutul de Educaţie Internaţională
Fondat în 1919, Institutul de Educaţie Internaţională (IEI) este una dintre cele mai experimentate organizaţii de învăţământ superior şi schimburi  profesionale la nivel mondial. Institutul are o varstă şi lungă experienţă în crearea şi implementarea unor programe internaţionale de formare  pentru dobândirea de abilităţi  de conducere şi pentru a creşte capacitatea persoanelor fizice şi a organizaţiilor locale în abordarea  nevoilor locale şi globale. Iniţiativa Globală de Conştientizare asupra Cancerului de Sân Susan G. Komen for the Cure este administrată de Centrul  acestui institut, aflat pe  Coasta de Vest a SUA, la  San Francisco.

Pentru a afla mai multe despre Iniţiativa Globală de Conştientizare asupra Cancerului de Sân Susan G. Komen for the Cure, puteţi contacta:
Institutul de Educaţie Internaţională Centrul IEI  Coasta de Vest
530 Bush Street, Suite 1000 • San Francisco, CA 94108
Tel: +1 415-362-6520 • Fax: +1 415-392-4667
Email: globalkomen@iie.org  Web: www.komen.org / global  • www.iiesf.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii