Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii constanteni, informati cu privire la Parlamentul European

ro

03 Jun, 2009 18:12 739 Marime text

03.06.2009
Comunicat de presă

Tinerii constănţeni, informaţi cu privire la Parlamentul European

Centrul Europe Direct Constanţa şi Asociaţia „Centrul pentru Resurse Civice” au derulat în perioada 26 mai – 1 iunie 2009 o campanie de informare în rândul tinerilor cu privire la importanţa participării la alegerile europene de pe data de 7 iunie 2009. Campania, ce are drept slogan „Alege-l informat pe europeanul deVotat!”, a avut un rol strict informativ, fără a avea niciun caracter partizan faţă de vreo grupare politică implicată în campania electorală.

14 voluntari ai Centrului pentru Resurse Civice au distribuit în această perioadă studenţilor din Universitatea „Ovidius” Constanţa şi Universitatea Maritimă Constanţa materiale informative de la Centrul de informare EUROPE DIRECT Constanţa, publicate de către Comisia Europeană şi Parlamentul European, cu privire la rolul, structura şi mecanismele Parlamentului European. Tinerii au răspuns, în schimbul materialelor primite, la un chestionar cu 2 întrebări referitoare la intenţia de a se prezenta la vot, fără a fi menţionată nicio grupare politică participantă în campania electorală. De asemenea, in cadrul campaniei au fost informaţi şi trecătorii din centrul oraşului, prin intermediul a două puncte de informare situate pe str. Ştefan cel Mare.

În cadrul campaniei de informare au fost distribuite 5.000 materiale informative unui număr de 986 persoane. La întrebarea „Intenţionezi să mergi la vot pe 7 iunie 2009?”, răspunsurile au fost:
 Da     468 (47,4%)
 Da, dar nu ştiu pe cine să votez 178 (18%)
 Da, dar voi anula votul  24 (2,4%)
 Nu    317 (32,1%)

La întrebarea „De ce mergi / nu mergi la vot?” majoritatea răspunsurilor asociate intenţiei pozitive de prezenţă la vot au fost de genul: „Este dreptul meu / exercitarea dreptului constitutional / votul meu contează / sunt un bun cetăţean / pentru o viaţă mai bună / pentru a delega reprezentanţi serioşi la PE care să facă ceva pentru ţară”, în timp ce cele asociate intenţiei negative au fost „Nu mă interesează politica / Vocea mea nu e ascultată / Nu am pe cine să votez / politicienii sunt neserioşi / sunt dezgustat de clasa politică / nu sunt în localitate”

Centrul de informare EUROPE DIRECT Constanţa face parte din reţeaua europeana de informare EUROPE DIRECT. Prin intermediul acestei reţele, Comisia Europeană răspunde nevoii de informare a cetăţenilor, dar şi de culegere de informaţii de la aceştia. Structura gazdă a centrului este Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Constanţa.
Centrul EUROPE DIRECT Constanţa promovează strategia de comunicare europeană prin susţinerea dezvoltării unei politici coerente de informare-comunicare ce conduce la îmbunătăţirea percepţiei publice asupra Uniunii Europene, combate ignoranţa şi creşte nivelul general de cunoaştere a dimensiunii cetăţeniei europene.

Centrul pentru Resurse Civice este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, ce are drept scop sprijinirea, promovarea şi dezvoltarea conştiinţei şi iniţiativei civice, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi

Andreea IONESCUCoordonatorCentrul Europe Direct Constanţa0241-661257 Cosmin BÂRZANPreşedinteAsociaţia „Centrul pentru Resurse Civice” Constanţa0746-520815

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii