Toamna se numără deșeurile
Toamna se numără deșeurileONG Mare Nostrum, împreună cu Eco-Rom Ambalaje, anunţă finalizarea cu succes a campaniei de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje ce s-a desfășurat pe Plaja Vadu, în perioada 11 august - 01 septembrie 2012.
Sâmbătă, 1 septembrie 2012, a avut loc ultima acțiune de informare și conștientizare asupra necesității colectării selective a deșeurilor pe Plaja Vadu. Pe toată perioada campaniei, voluntarii Mare Nostrum au informat turiștii aflați pe plajă și au împărțit saci special inscripționați pentru colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje: hârtie, plastic, aluminiu, sticlă și deșeuri menajere. Turiștii au fost recompensați cu materiale promoționale și diverse cadouri eco oferite de către Eco-Rom Ambalaje.
Campania s-a dovedit a fi de un real succes, colectându-se în total peste 100 kg deșeuri menajere, 52 kg sticlă, 17 kg plastic și 15 kg hârtie. Voluntarii Mare Nostrum au informat peste 1000 de persoane asupra necesității colectării selective și au distribuit un număr de 400 de saci.
.Eco-Rom Ambalajeeste cea mai importantă organizație de îndeplinire a obligațiilor legale de reciclare a deșeurilor de ambalaje și deținătoarea licenței mărcii „Punctul Verde" în România. Prin demararea acestei campanii, în parteneriat cu ONG Mare Nostrum, cele două organizații au reușit să aducă în atenția turiștilor necesitatea colectării selective a deșeurilor, în vederea economisirii resurselor naturale existente.
„25% din populația României beneficiază de sistemul de colectare selectivă pus la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje și ne-am dorit ca turiștii de pe litoral să se alăture acestora! Campania demarată în parteneriat cu ONG Mare Nostrum s-a dovedit a fi un succes, urmând ca vara viitoare să organizăm împreună și alte campanii de informare și conștientizare menite să atragă și să schimbe obiceiurile tot mai multor turiști de pe plajele litoralului românesc", a declaratSorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
"Scopul acestei campanii a fost atins, fapt care ne bucură îndeosebi pentru că remarcăm cum atitudinea oamenilor față de colectarea selectivă și păstrarea unui mediu curat se îmbunătățește pe zi ce trece. Majoritatea turiștilor abordați de către voluntarii Mare Nostrum a fost deschisă campaniei și a colectat separat deșeurile", a declarat Mihaela Cândea, Director Executiv ONG Mare Nostrum.
În prezent, locuitorii oraşului Constanţa au acces la sistemul de colectare selectivă prin prezenţa a 170 de puncte de colectare, puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Oraşului Constanţa şi al societăţii de salubritate SC POLARIS M HOLDING SRL. În plus, în Constanţa, există 12.000 de gospodării care beneficiază de sistemul de colectare selectivă.
Roxana Gemai
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp