Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii Mare Nostrum informeaza locuitorii din Medgidia prin metoda door-to-door

ro

13 Nov, 2009 22:46 1315 Marime text

Constanţa, 13 noiembrie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania de conştientizare a cetăţenilor din Medgidia cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor continuă! Aflată în a cincea săptămână de implementare, campania urmăreşte să pună în aplicare conceptul de colectare selectivă, ca şi măsură impusă de Uniunea Europeană.
Voluntarii Mare Nostrum informează  locuitorii din Medgidia prin metoda door-to-door(din uşă în uşă), accentuând aspecte precum importanţa colectării selective şi a reciclării, precum şi utilizarea spaţiilor special amenajate pentru colectare selectivă din oraş. La  nivelul municipiului Medigidia, au fost amplasate 42 de platforme de colectare selectivă a deşeurilor, fiecare reunind un număr de 7 pubele colectoare. Totodată,  au fost achiziţionate 2 prese de balotat hârtie şi plastic şi 4 maşini autocompactoare pentru europubele şi containere de toate tipurile.
Până în acest moment, 25 de voluntari din  Constanţa şi Medgidia au acţionat în zona centrală a municipiului, în 3 acţiuni consecutive door to door. Peste 150 de persoane au fost informate cu privire la necesitatea colectării selective:
„O mare parte dintre persoanele cu care voluntarii Mare Nostrum au intrat în dialog au spus că ştiu ce înseamnă colectarea selectivă şi s-au declarat conştienţi de faptul că este important să colecteze selectiv”, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator al Departamentului Voluntari Mare Nostrum.
Fiecare persoană informată a primit din partea voluntarilor Mare Nostrum şi „instrumentele” necesare pentru a pune în aplicare acţiunea de colectare selectivă: saci menajeri pentru fiecare tip de deşeu în parte şi autocolante.
Pentru mai buna informare a locuitorilor, la fiecare scară de bloc vizitată, voluntarii Mare Nostrum au lipit un poster informativ.
      Campania de conştientizare se desfăşoară pe o perioadă de 6 luni, în zone reprezentative ale municipiului Medgidia.
       Campania de la conştientizare de la Medgidia este un proiect desfăşurat de Mare Nostrum, cu susţinerea financiară a LA FARGE CIMENT România şi realizat în parteneriat  cu Primăria Municipiului Medgidia .

 


CONTACT:
Ramona CRÂNGAŞU
Responsabil Relaţii Publice
ONG Mare Nostrum
0723328224

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii