Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta

ro

13 Aug, 2014 16:19 1177 Marime text
La data de 13.08.2014, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul MUSTAFA CHIREZ cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

În ziua de 26.06.2014, în jurul  orelor  15:30, inculpatul,prin întrebuinţare de violenţe,a deposedat-o  pe persoana vătămată  C.D.G., prin  smulgere, de o poşetă, un telefon  mobil marca Samsung  şi  o pereche de ochelari, în timp  ce se afla  în autobuzul  liniei  44,  în zona Casei de Cultură, cauzându-i persoanei  vătămate  un  prejudiciu  în valoare de aproximativ  2500 lei. În acelaşi context,  inculpatul  a  întrebuinţat  violenţe asupra martorei  C.M.  pentru  a-şi asigura scăparea.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii