Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PT Tentativa de omor

ro

31 Mar, 2010 22:11 1705 Marime text

Prin rechizitoriul din data de 30 martie 2010 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului OSMAN RIDVAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prev. de art. 20 C.pen. rap. la art.174-175 lit.c C.pen.

S-a reţinut în sarcina inculpatului următoarea situaţie de fapt:

La data de 24.01.2010, în jurul orelor 08.45, organele de urmărire penală au fost sesizate telefonic de către lucrătorii Secţiei 1 Poliţie, cu privire la faptul că din locuinţa situată în municipiul Constanţa, strada Ion Adam, nr.76 a fost luată, de ambulanţă şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa , numita OSMAN NURTEN, în vârstă de 32 ani, care a fost internată cu diagnosticul „politraumatism prin agresiune-înjunghiere hemopneumotorax stâng, plăgi multiple, torace posterior stâng, plagă pavilion ureche stângă, plăgi regiune radio-carpiană, ambele mâini, în lateral, cu interesare ligamentoasa".

La faţa locului a fost găsită numita O.M. - mama inculpatului, care a declarat verbal că nu ştie ce s-a întâmplat între fiul său şi Osman Nurten, soţia acestuia. Tot cu ocazia cercetării s-a stabilit că această locuinţă este tip casă, la sol, compusă dintr-un total de 4 camere de locuit, o bucătărie comună, un demisol cu 2 camere, în care locuiesc 3 familii, respectiv O. S. şi soţia sa O. M. (părinţii inculpatului), O. S. (fratele inculpatului, împreună cu soţia sa O. G.) şi inculpatul , împreună cu soţia sa O. N..

În timpul efectuării cercetării la faţa locului s-a constatat că, corpul de casă în care locuieşte inculpatul cu soţia sa are uşa încuiată, observându-se că în interior se află o persoană. Solicitându-i-se acesteia să deschidă uşa, s-a conformat, persoana fiind inculpatul Osman Ridvan. S-a procedat la legitimarea acestuia şi în primă fază s-a constatat că are mâinile înfăşurate într-un prosop de culoare roz, îmbibat cu substanţă brun-roşcat, cu aspect de sânge, iar după îndepărtarea prosopului, la examinarea mâinilor, se constată că prezintă la nivelul degetelor plăgi tăiate, profunde şi mai puţin profunde, unele uşor sângerânde.

În prima fază acesta a declarat verbal că, în cursul dimineţii, pe fondul geloziei, a agresat-o pe soţia sa, pe care o bănuia de legături extraconjugale, înjunghiind-o de mai multe ori cu un cuţit.

Urmărirea penală efectuată în cauză a stabilit faptul că inculpatul este căsătorit cu partea vătămată OSMAN NURTEN din anul 1995 şi au împreună o fetiţă în vârstă de 13 ani. Aceştia locuiesc împreună cu părinţii inculpatului, într-un corp de casă separat.

În ziua de 23 ianuarie 2010 inculpatul a mers cu soţia sa la piaţă, după care au trecut pe la părinţii ei, ajungând acasă spre seară. Aceştia s-au uitat la televizor până în jurul orelor 2330, fiind în dormitorul comun, timp în care consumau prăjituri dintr-o tavă aflată pe o măsuţă, lângă pat, prăjiturile fiind tăiate cu un cuţit de bucătărie cu lama în lungime de aproximativ 13 cm., cu mânerul de culoare maro. Dimineaţa, când s-au trezit, în jurul orelor 07.00, în timp ce amândoi stăteau în dormitor, întinşi în pat, inculpatul a început să-i reproşeze soţiei că întreţine relaţii extraconjugale. La un moment dat, inculpatul s-a enervat, a luat cuţitul de pe măsuţa de lână pat, după care a început să o lovească , de mai multe ori, pe corp, în regiunea gâtului.

Partea vătămată a început să strige după ajutor, strigătele acesteia alertând membrii familiei, respectiv pe O.S. şi O. M., părinţii inculpatului, O.G. şi O. S., fratele şi, respectiv, cumnata inculpatului, care s-au deplasat imediat în corpul de casă unde locuieşte inculpatul cu soţia sa şi au găsit-o pe OSMAN NURTEN căzută, jos, lângă pat în dormitor, plină de sânge, iar inculpatul se afla în sufragerie, unde era şi cuţitul de bucătărie, plin de sânge.

Aceştia au anunţat imediat, organele de poliţie şi salvarea.

Fiind audiată, partea vătămată OSMAN NURTEN a declarat faptul că soţul ei o suspecta că întreţine relaţii extraconjugale, acesta, aşa cum a declarat partea vătămată "devenise obsedat de mine".

În urma raportului de constatare medico-legal al Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa , rezultă că numita OSMAN NURTEN prezintă leziuni traumatice ce au fost produse prin lovire repetată cu un corp tăietor/înţepător - posibil cuţit - la nivelul feţei pe partea stângă, la nivelul cefei, feţei dorsale a hermitoracelui stâng şi la nivelul ambelor antebraţe şi articulaţiilor pumnilor. Leziunea de la nivelul hemitoracelui stâng este penetrantă şi i-a pus în pericol viaţa prin insuficienţă respiratorie acută ca urmare a hemopneumotoraxului.

Inculpatul a avut o atitudine sinceră în cursul urmăririi penale, recunoscând fapta comisă, astfel cum a fost descrisă în actul de inculpare. Acesta a declarat că, datorită faptului că o suspecta pe soţia sa de relaţii extraconjugale, această stare i-a creat "tulburări psihice" fiind examinat de către medicul psihiatru, fiind recomandate măsuri de tratament medical, în conformitate cu disp. art. 13 C.pen.

Faţă de cele declarate de inculpat, respectiv că tăieturile de la ambele mâini s-au datorat faptului că în timpul aplicării loviturilor repetate cu cuţitul, acestuia i-a alunecat mâna de pe mâner pe lama cuţitului, s-a dispus şi efectuarea unei constatări medico-legale care, conform raportului nr.24/A1/2010 al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa , în concluzie menţionează că leziunile au fost produse prin lovire cu sau de o lamă tăioasă posibil lama unui cuţit în cadrul unei mişcări de alunecare a mâinii de pe mâner pe lama cuţitului. Leziunile respective necesită pentru vindecare un număr de 14-15 zile de îngrijiri medicale.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii