Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizare cauză tentativă de omor

ro

14 Sep, 2011 23:04 762 Marime text

La data de 12.09.2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe inculpatul CHIRIŢĂ GHEORGHE, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor.

În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 14.07.2011, în jurul orelor 21,30, învinuitul CHIRIŢĂ GHEORGHE, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, fiind supărat că viitorul său ginere C.C.I., care coabita cu fiica învinuitului în aceeaşi curte, i-a cerut socoteală pentru faptul că îi adresa cuvinte jignitoare, a luat o sapă din curte cu ajutorul căreia i-a aplicat victimei C.C.I. o lovitură cu marginea netăioasă, din spate, în zona capului, determinând căderea victimei la sol. După prăbuşirea lui C.C.I., învinuitul i-a mai aplicat lovitură şi la nivelul picioarelor, după care l-a abandonat pe viitorul ginere, părăsind curtea. În urma loviturii primite, victima şi-a pierdut cunoştinţa, fiind stabilizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor este închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi, iar în cazul faptei râmase în faza de tentativei, limitele de pedeapsă se reduc la jumătate.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii