Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea - Joi, 23 Decembrie 2010

ro

24 Dec, 2010 00:13 2046 Marime text

La data de 22.12.2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, arestat preventiv, PANĂ LUCIAN - PETRICĂ, pentru comiterea infracţiunii de viol.

În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 2.12.2010, în loc. Mihail Kogălniceanu, jud. Tulcea, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi profitând de faptul că părinţii victimei minore, de 14 ani, P.I.A. i-au încredinţat-o pe minoră pentru a o însoţi până la domiciliul acesteia pentru a luat ţigări, prin exercitarea de violenţe şi profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, având în vedere handicapul psihic moderat pe care aceasta îl avea copila, a întreţinut cu minora un raport sexual.

După sesizarea faptei şi identificarea inculpatului PANĂ LUCIAN - PETRICĂ, acesta a fost reţinut la data de 3.12.2010 de câtre procuror şi în cursul aceleaşi zile a fost arestat preventiv de Judecătoria Tulcea pentru comiterea infracţiunii de viol, dată de la care inculpatul a fost cercetat în stare de deţinere.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de viol este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM - PROCUROR ADJUNCT LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii