Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată - evaziune fiscală

ro

28 Oct, 2011 18:18 807 Marime text

La data de 27.10.2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe CRISBĂŞANU CORNELIU, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

În fapt, s-a reţinut că în perioada martie 2009 - martie 2010, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul CRISBĂŞANU CORNELIU, administrator al unei societăţi comerciale din Tulcea, nu a înregistrat în contabilitate un număr de 14 de facturi fiscale emise câtre mai multe persoane juridice pentru prestarea unor servicii de construcţii civile. Prin neevidenţierea şi nedeclararea veniturilor realizate, inculpatul s-a sustras de la plata impozitului pe profit în sumă de 4.566 lei şi T.V.A. în sumă de 8.583 lei, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 13.149 lei. Până la finalizarea urmăririi penale prejudiciul nu a fost acoperit de câtre inculpat.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de evaziune fiscală este închisoarea de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii