Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată - Omor calificat

ro

14 Apr, 2011 22:47 950 Marime text
La data de 14 aprilie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe C. P., faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 3/4.04.2011, inculpatul C.P., de 21 de ani, s-a întâlnit pe o stradă din loc. Valea Teilor cu victima I.Ş., de 32 de ani şi pe motiv că aceasta l-ar fi înjurat, i-a aplicat mai multe lovituri de mare intensitate în zona capului cu o bâtă, provocându-i decesul în mod instantaneu.

Inculpatul C.P. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar din aceeaşi dată a fost cercetat în stare de arest preventiv, având în vedere fapta deosebit de gravă comisă, cât şi împrejurarea că posedă antecedente penale pentru infracţiuni de violenţă comise în minoritate, acesta fiind condamnat în anul 2008 la o pedeapsă privativă de libertate pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsă executată până în luna ianuarie 2010, când a fost liberat condiţionat.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii