Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată - Omor deosebit de grav

ro

17 Dec, 2010 23:56 1095 Marime text
La data de 15.12.2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, arestat preventiv, NANE DANIEL, pentru comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav, ameninţare şi două fapte de distrugere, din care una în formă continuată.

S-a reţinut în sarcina inculpatului NANE DANIEL că la începutul lunii septembrie s-a deplasat în loc. Cataloi, jud. Tulcea, unde urma să lucreze ca văcar la un cetăţean din localitate, deoarece victima A. GHE., de 66 de ani, care efectuase astfel de activităţi urma să plece de la stăpânul animalelor. NANE DANIEL a fost cazat în aceeaşi cameră cu victima, iar în seara zilei de 11.09.2010, în jurul orelor 22,00, enervat foarte tare de faptul că victima nu îl lasă să asculte muzică, dorind să se odihnească, după ce a avut loc o dispută în cei doi pe această temă, NANE DANIEL a luat un topor din holul casei în care locuiau şi după ce s-a întors în încăpere, a lovit victima de câteva ori în zona spatelui, după care i-a mai aplicat câteva lovituri şi în cap, despicând capul victimei. Aceasta a decedat pe loc.

La data de 12.09.2010 NANE DANIEL a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, dată de la care inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv.

În sarcina inculpatului NANE DANIEL s-a mai reţinut că în cursul lunii august 2010 s-a deplasat la locuinţa unei persoane din loc. Valea Nucarilor, de 76 de ani, pentru a-i solicita să fie primit ca om de curte şi îngrijitor de animale. În dimineaţa zilei de 22.08.2010 inculpatul NANE DANIEL i-a spus persoanei la care lucra că va pleca de la ea, să lucreze în altă parte, prilej cu care i-a solicitat actul de identitate lăsat în garanţie anterior. Pentru că partea vătămată nu a răspuns pozitiv cererii sale, insistând să rămână şi să lucreze la gospodăria sa, NANE DANIEL s-a enervat şi a luat o rangă din gardul împrejmuitor al imobilului părţii vătămate, cu ajutorul căruia a spart un geam al uşii de acces în casa părţii vătămate, pătrunzând în interior pentru a-şi căuta actul de identitate. La cererea concubinei părţii vătămate, inculpatul s-a mai potolit, a părăsit imobilul, dar în după -amiaza aceleaşi zile s-a întors şi cu aceeaşi rangă a ameninţat partea vătămată şi după ce a mai provocat distrugeri la locuinţă, a plecat. A doua zi NANE DANIE a luat cunoştinţă că partea vătămată făcuse plângere la organele e poliţie din localitate pentru comportamentul său din ziua anterioară şi de supărare a incendiat depozitul de fân al părţii vătămate, care a fost distrus în totalitate, cu toată intervenţia Detaşamentului de Pompieri Tulcea.

Urmare comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav( prin cruzimi) la data de 11.09.2010, inculpatul NANE DANIEL fost găsit de organele de poliţie la data de 12.09.2010 pe un câmp din extravilanul loc. Cataloi, dată de la care a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Inculpatul NANE DANIEL riscă detenţiune pe viaţă, având în vedere că fapta cea mai gravă comisă de acesta este infracţiunea de omor deosebit de grav, sancţionată cu detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii