Trimitere în judecată - Tentativă de omor calificat
Trimitere în judecată - Tentativă de omor calificatLa data de 19 aprilie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe fraţii L. C. şi L. A. M. şi pe P. M., faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat.
În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 24/25.03.2011, inculpaţii L. C., L. A. M. şi P. M., din loc. Greci, jud. Tulcea, cu vârste cuprinse între 25 şi 30, s-au întâlnit pe o stradă din localitatea de domiciliu cu victima I.D., care la acel moment era însoţită de un martor şi pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, inculpaţii au ieşit din autoturismul cu care se deplasau, repezindu-se la cele două persoane pentru a exercita violenţe asupra lor. Cu toate că şi martorul a fost lovit, acesta a reuşit să fugă, să sară un gard şi să se refugieze, unde a stat până la terminarea conflictului, loc de unde a apelat Serviciul de urgenţă 112. În acest timp cei trei inculpaţi au aplicat împreună, cu ajutorul unor obiecte contondente mai multe lovituri victimei I.D. în zona capului şi pe restul corpului, victima fiind doborâtă la sol, cu faţa în jos, acţiunea violentă durând aproximativ 10 minute, după care agresorii au abandonat victima în mijlocul străzii. Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a fost internată la Spitalul Judeţean Brăila cu diagnosticul" politraumatism prin agresiune, traumatism cranio - cerebral acut şi fractură de humerus stâng"
Fraţii L.C. şi L.A.M. au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Tulcea în perioada 25-26.03.2011, fiind cercetaţi în stare de arest, iar faţă de inculpatul P.M. s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.
Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi, iar în cazul tentativei, limitele de pedeapsă se reduc la jumătate .
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ
TRIBUNALUL TULCEA
PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp