Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - complicitate de înşelăciune ş.a. - PJ Braşov

ro

27 Oct, 2015 14:53 983 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul mrejeru emil ovidiu sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi a infracţiunii de complicitate la tentativă la înşelăciune.
            La data de 21 octombrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, care a respins cererea şi a dispus măsura controlului judiciar  faţă de acesta pentru o perioadă de 60 de zile.

            Împotriva încheierii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a formulat contestaţie care, la data de 26 octombrie 2015, a fost admisă de Tribunalul Braşov şi a dispus emiterea unui mandat de arestarea preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în zilele de 9, 10, respectiv 11 septembrie 2015, inculpatul Mrejeru Emil Ovidiu, în baza unei înţelegeri prealabile cu persoane neidentificate până în prezent, încarcerate în Penitenciarul Colibaşi, le-a asigurat acestora sprijin, în vederea obţinerii unui folos patrimonial injust. Astfel, inculpatul a ridicat la data de 10 septembrie 2015 suma de 9.500 lei, depusă de persoana vătămată C.V. (în vârstă de 67 ani), iar la data de 11 septembrie 2015 suma de 5.300 lei, depusă de persoana vătămată M.A. (73 ani). Aceste sume de bani au fost trimise de persoanele vătămate ca urmare a telefoanelor primite de la persoane neidentificate din Penitenciarul Colibaşi, care le aduceau la cunoştinţă faptul că un membru al familiei a produs un accident de circulaţie cu victime şi au nevoie de bani pentru plata cheltuielilor medicale sau pentru avocat.

            În ceea ce priveşte infracţiunea de tentativă la înşelăciune, s-a reliefat faptul că, după ce persoanei  vătămată V.E. (în vârstă de 76 ani) i s-a comunicat telefonic că un membru al familiei a săvârşit un accident, aceasta s-a deplasat la o unitate bancară pentru a depune suma de 7.000 lei pe numele inculpatului Mrejeru Emil Ovidiu, însă funcţionarii bancari i-au adus la cunoştinţă că este posibil să fie victima unei înşelăciuni, ceea ce a determinat-o pe persoana vătămată să nu mai trimită suma de bani.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii