Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofiţer de la poliţia transporturilor Constanţa, cercetat penal 02.12.2008

ro

02 Dec, 2008 21:32 995 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul BUCUR CLAUDIU, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din  Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că  în  cursul lunii noiembrie 2008, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a pretins şi primit de la o persoană fizică suma totală de 15.000 euro, pentru ca, în schimb, să efectueze cercetări penale care să-i fie  favorabile persoanei denunţătoare.

 La data de 1 decembrie 2008, inculpatul Bucur Claudiu a fost prins în flagrant de procurori după ce a primit suma totală de 11.000 euro şi 4 000 RON, diferenţa de bani fiind primită anterior.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile îpţie pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. - Direcţia Generală Anticorupţie.

          Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive,  activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

                   

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii