Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul - Inalta Curte de Casatie si Justitie - 20 hotărâri judecătorești, 33 inculpați condamnați

ro

10 Oct, 2012 01:06 1111 Marime text

În cursul lunile august - septembrie 2012, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 20 hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 33 de inculpaţi, din care: un director de administraţie financiară, un director APIA, un şef de autoritate rutieră, 2 avocaţi, un ofiţer de poliţie, un ofiţer de jandarmi, doi comisari de protecţia consumatorilor, 2 comisari de gardă financiară, un controlor vamal, un inspector de finanţe publice, un referent APIA, 12 administratori de societăţi comerciale, etc. la pedepse cuprinse între 11 ani închisoare şi 1 an închisoare cu suspendare. Facem precizarea că luna august a coincis cu perioada de vacanţă judecătorească.

Detalii se regăsesc pe pagina de internet, la adresa www.pna.ro, secţiunea „Comunicate - hotărâri definitive de condamnare".

În conformitate cu Hotărârea de guvern nr. 1.346 din 31 octombrie 2007 privind aprobarea Planului de acţiune pentru îndeplinirea condiţionalităţilor din cadrul mecanismului de cooperare şi verificare a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, modificată prin Hotărârea de guvern nr. 79 din 5 februarie 2010, DNA informează opinia publică asupra deciziilor definitive pronunţate în dosarele de competenţa sa prin publicarea acestora pe pagina de Internet a instituţiei.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde unei cerinţe menţionate în Planul de acţiune şi anume aceleia de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii