Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abuzurile prefectului de Teleorman supuse atenţiei PE şi CE

ro

13 Sep, 2011 16:48 846 Marime text

Abuzurile prefectului de Teleorman supuse atenţiei PE şi CE
 
Strasbourg, 13 septembrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a solicitat, luni seara, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles, Comisiei Europene să interpeleze Guvernul României pentru încălcarea repetată şi deliberată a Cartei europene a autonomiei locale.
"Doresc să atrag atenţia asupra unor abuzuri grave ale Guvernului de la Bucureşti împotriva aleşilor locali ai opoziţiei, cu efecte dureroase asupra cetăţenilor pe care îi reprezint în Parlamentul European. Mă refer la situaţia fără precedent din judeţul meu, Teleorman, unde prefectul abuzează de controlul administrativ pentru blocarea activităţii autorităţilor locale, în pofida unor hotărâri judecătoreşti deja exprimate în cauzele respective", a spus deputata europeană.
Potrivit doamnei Dăncilă, "un grav exemplu este atacarea repetată în justiţie a hotărârilor pentru aprobarea bugetelor la consiliului judeţean şi în 34 de localităţi, deşi legea nu-i conferă prefectului atribuţii de control asupra oportunităţii, ci doar asupra legalităţii actelor administrative".
"Consecinţa directă este suspendarea, până la pronunţarea instanţei, a oricărei finanţări la nivel local, inclusiv a plăţilor de strictă necesitate, cum ar fi asistenţa acordată persoanelor cu handicap.  De asemenea, mai multe proiecte europene riscă să fie compromise ireversibil pe fondul acumulării penalităţilor şi depăşirii termenelor de execuţie", a mai spus deputata europeană.
"Solicit aşadar Comisiei să interpeleze Guvernul României pentru încălcarea repetată şi deliberată a Cartei europene a autonomiei locale şi a blocării proiectelor europene, cu consecinţe deosebit de grave asupra unor cetăţeni europeni", a încheiat doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii