Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Severin - Misiune de observare a alegerilor din Ucraina

ro

31 Oct, 2012 00:35 1263 Marime text

Kiev, 29 octombrie 2012

Deputatul european Adrian Severin, a participat in perioada 25-29 octombrie la misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Ucraina, organizata de catre Parlamentul European. Evenimentul s-a desfasurat intr-un context puternic tensionat de condamnare la inchisoare a fostului prim-ministru si lider al principalului partid de opozitie, Iulia Timosenko, si a altor lideri politici, avand o miza geo-politica maxima.

Scopul acestei misiuni a fost de a atesta si evalua corect realitatea de pe teren, formuland concluzii care sa nu reduca perspectivele europene ale Ucrainei si sa contribuie la izolarea ei fata de UE.

Europarlamentarul Adrian Severin isi exprima speranta ca evaluarea realizata de catre delegatia parlamentara, va contribui la finalizarea Acordului de asociere si parteneriat aprofundat cu Ucraina, si de asemenea la imbunatatirea relatiilor Bruxelles - Kiev, si nu la impingerea Ucrainei catre uniunea euro-asiatica conceputa si dominata de Rusia, evolutie care desi acceptata de membrii UE apropiati Rusiei, are capacitatea de a crea dezechilibre geo-strategice grave in Europa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii